Politika

PREDSJEDNICA NIJE BILA U VOZILU Novi detalji napada na službeni automobil Željke Cvijanović

Predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović, nije bila u službenom automobilu koji je juče napadnut kod Mostara, saznaje Srpskainfo od izvora bliskih Kabinetu predsjednika.

PREDSJEDNICA NIJE BILA U VOZILU Novi detalji napada na službeni automobil Željke Cvijanović
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RINGIER

Te navode potvrđuju i jučerašnje javne aktivnosti predsjednice Cvijanović u kojima nije bilo nikakvih najavljenih posjeta Mostaru, odnosno Hercegovini.

Ona je tokom dana u svom kabinetu u Banjaluci razgovarala sa norveškim ambasadorom u BiH, a naveče, sa političkim vrhom Srpske i Srbije u Novom Sadu, prisustvovala obilježavanju 27. godina od „Oluje“.

– Vozilo se kretalo magistralnim putem kod Mostara, bez rotacije, kada mu je nepoznati vozač „hjundaija“ prepriječio put. U tom trenutku je vozač iz pratnje predsjednice RS uključio rotaciju na automobilu, da bi mu dao do znanja da je automobil službeni. Međutim, napadač je otrgnuo rotaciono svjetlo, bacio ga pored puta i pobjegao. Vozač iz Službe predsjednika RS je uspio da fotografiše napadača, njegov automobil i registarske oznake, tako da ne bi trebalo da bude problema pri identifikaciji. Ne zna se šta bi mogao da bude motiv napada, čak postoje sumnje da se radilo o pokušaju pljačke ili otmice automobila, ne znajući o kom vozilu se radi – tvrdi odlično obaviješten izvor Srpskainfo.

Pročitajte još

Za sada nije poznato zašto se automobili iz Službe predsjednika RS, bez njenog prisustva, nalazio u tom dijelu BiH.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu