Svijet

Predsjednik i premijer Crne Gore osudili skrnavljenje spomenika u Nikšiću

Predsjednik i premijer Crne Gore Milo Ðukanović i Zdravko Krivokapić osudili su danas skrnavljenje spomenika narodnom heroju Ljubu Čupiću u Nikšiću.

Predsjednik i premijer Crne Gore osudili skrnavljenje spomenika u Nikšiću
FOTO: BORIS PEJOVIC/EPA

Ðukanović je poručio da od nadležnih očekuje odlučnu.

Naveo je da je sinoćni monstruozni anticivilizacijski čin skrnavljenja spomenika ikoni crnogorskog antifašizma Ljubu Čupiću u Nikšiću sramota za savremenu Crnu Goru.

Krivokapić je naveo da je skrnavljenje spomenika jednom od najvećih antifašističkih junaka i simbola otpora Ljubu Čupiću besprizoran čin i poručio da čin skrnavljenja spomenika Ljubu Čupiću ili bilo kojeg drugog spomenika istorije i kulture, neće biti tolerisan nikome.

Uz pohvale policiji na brzom otkrivanju počinioca, Krivokapić je apelovao na državne organe da slučaj rasvijetle do kraja i do posljednjeg detalja.

Kako je saopšteno, Krivokapić je rekao da se mora znati da li je u pitanju izlovani pojedinačni slučaj ili je u pitanju, ipak dirigovani događaj.

Policija je privela Nikšićanina M. I. koji je sinoć snimljen kako urinira po spomeniku narodnom heroju Ljubu Čupiću u Nikšiću, saopšteno je ranije danas Portalu RTCG iz Uprave policije.

Prihvati notifikacije