Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PREDSJEDNIK SRBIJE PORUČIO PRIŠTINI “Povucite VARVARSKE TARIFE i odmah ćemo razgovarati”

Politika
Autor:

Foto: Z. ŽESTIĆ/TANJUG

Povucite svoje varvarske tarife i odmah ćemo razgovarati, poručio je večeras predsjednik Aleksandar Vučić poslije sjednice sa premijerkom i svim ministrima Vlade Srbije.

– Onemogućavanje trgovine sa Kosmetom predstavlja najznačajniji pokušaj destabilizacije Srbije, i mi smo zbog toga imali sastanak – rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poslije sastanka sa ministrima u Vladi Srbije ,sazvanog povodom jutrošnjeg upada ROSU na sjever Kosova i hapšenja Srba.

Dodaje da je uvođenje taksi anticivilizacijski čin.

– To je kršenje slobode kretanja, roba, kapitala i usluga. Ono što su uradili, to su učinili iz nama nepoznatih razloga, i to pravdaju tobožnjom agresijom Srbije na KiM, a za to su dobili podršku pojedinih zemalja zapadnih sila – rekao je predsjednik Vučić i napomenuo da za to „imamo i konkretne potvrde“.

– A da su u tome imali i podršku nekih na zapadu, jasno nam je bilo nakon razgovora s ambasadorima, jer, kako smo shvatili oni Srbiju krive zbog toga što Kosovo nije primljeno u članstvo – rekao je Vučić i dodao: “Ni za šta drugo nas ne krive”.

– Mi treba da dogovorimo kako ćemo koordinisati naše buduće akcije i, najvažnije, kako ćemo da pomognemo našem narodu na KiM. Histerijan u Prištini ne prestaje, oni su nas optužili za neuspjeh u Interpolu. Ali, ne možete da nas stavite pred zid i da se pravite da se ništa ne dešava. Izjava Ramuša Haradinaja da Srbija za mjesec dana mora da prizna nezavisnost Kosova, u suprotnom biće srušena vlast u Beogradu. On to nije rekao sam. Oni su dali besu za takse i da nema povratka nazad, i misle da će za to da dobiju podršku u Vašingtonu, i da će ići do iznemoglosti da bi pokazali da su postali država 100 odsto, kako se hvale u Prištini – rekao je Vučić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO