Kultura

PREDSTAVA U KOTOR VAROŠU Komedija o životnim situacijama u kojim se žene NALAZE I SNALAZE

U Kotor Varošu je odigrana predstava “Ženska posla”, koja je nastala tokom dvomjesečnog rada mladih žena iz ove opštine, Bihaća i Tomislavgrada.

PREDSTAVA U KOTOR VAROŠU Komedija o životnim situacijama u kojim se žene NALAZE I SNALAZE
FOTO: SRNA

Mlade žene iz tri opštine pisale su scenario pod mentorstvom “Magacin kabare” tima koji čine diplomirani i nagrađivani glumci, pisci i reditelji na čelu sa poznatom glumicom iz BiH Zanom Marjanović.

Riječ je o urnebesnoj komediji o svakodnevnim životnim situacijama u kojim se žene nalaze i snalaze. Ujedno smo poslali važnu poruku da su pozorište i kultura neophodni u našim životima, ne samo da bi nas nasmijali i razveselili, već kao prostoru u kojem slobodno razmjenjujemo mišljenja i emocije – istakla je Marjanovićeva nakon sinoć održane predstave.

Tematika ove predstave budi na razmišljanje i tiče se svake žene, a mladim glumicama je koristila kao odskočna daska za dalji rad.

Mlada Kotorvarošanka Milica Kalamanda kaže da je uloga u ovoj predstavi ostvarenje njenog sna, jer radi sa profesionalnim glumcima na vrlo ozbiljnom projektu.

Predstava “Ženska posla” odigrana je u organizaciji Udruženja za razvoj i promociju umjetničke djelatnosti “Magacin kabare” iz Sarajeva, u partnerstvu s američkom Ambasadom u BiH.