Politika

PREDSTAVLJEN MANIFEST SP "Cilj stranke ekonomski snažnija Srpska"

 Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić istakao je da je cilj ove stranke razvijenija i ekonomski snažnija Republika Srpska, koja će biti u stanju da odgovori izazovima vremena koje dolazi.

PREDSTAVLJEN MANIFEST SP "Cilj stranke ekonomski snažnija Srpska"
FOTO: SRNA

Predstavljajući manifest Socijalističke partije na Izvršnom odboru stranke u Banjaluci, Đokić je naglasio da ovim dokumentom socijalisti daju odgovor na pitanja šta treba raditi u ekonomskom životu u svim opštinama Srpske da bi one bile razvijenije i naprednije

– Manifest Socijalističke partije je dokument sa principima i politikama, vizija za buduće vrijeme, vizija onoga što treba da se desi u svim gradovima i opštinama u Srpskoj, ali i drugim dijelovima BiH – poručio je Đokić.

On je naveo da socijalisti žele da se izbore da Srpska i dalje bude društvo koje će se zasnivati na principima socijalne pravde i ravnopravnosti, što znači da svaka opština i grad budu na jednak način podsticani u razvoju.

– Želimo da naš narod u ruralnim područjima ostane da tu živi, ne zato što mora, nego zato što će mu tamo biti dobro. To znači da razvijamo novu politiku ruralnog, ali i demografskog razvoja – poručio je Đokić.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska može trajati ako u njoj svi budu jednaki, ravnopravni i slobodni.

– Treba nam politika kvalitetnijeg upravljanja resursima kojim raspolažemo, da na tome gradimo ekonomiju. Tu prije svega mislim na razvoj energetskog sektora, gdje Republika Srpska ima sve preduslove da bude prvak u regionu – napomenuo je Đokić.

On je dodao da je drugi važan resurs poljoprivredno zemljište, a zatim šume, kao i turizam.

Đokić je pozvao socijaliste da u predstojećim mjesecima priđu svim građanima u Srpskoj, da ih upoznaju sa sadržajem manifesta, da predstave ljude koji će biti nosioci politika ove stranke.

– Socijalistička partija je ponosna na svoje ljude, odbornike, funkcionere, zaposlene u institucijama sistema, gdje marljivo i odgovorno rade svoj posao. Naš sljedeći cilj je da rezultati koje ćemo ostvariti budu više od onoga što prije izbora ljudima ponudimo – poručio je Đokić.