Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PREDSTAVLJENA NOVA STRANKA SPS Goran Selak i Maksim Skoko osnovali POLITIČKU PARTIJU

Politika
Autor:

Foto: Srna

U Banjaluci je danas predstavljena novoosnovana politička stranka Socijalistička partija Srpske (SPS), čiji je predsjednik Goran Selak, potpredsjednik Maksim Skoko, a generalni sekretar Andrea Dorić.

– SPS će se zalagati za izvorne programske ciljeve Socijalističke partije (SP) koja je formirana 1993. godine. Naš osnovni cilj biće zalaganje za socijalnu pravdu, solidarnost i jednakost, odnosno sve ono od čega je odstupila SP – istakao je Selak i dodao da je podrška matice Srbije uvijek dobrodošla.

Selak je novinarima u Banjaluci rekao da ova partija kreće u formiranje opštinskih i gradskih odbora, te će u aprilu ili maju održati stranački kongres.

– U svim opštinama i gradovima ići ćemo sa kandidatskim listama za odbornike na predstojećim izborima, a u nekim opštinama i gradovima imaćemo svoje kandidate za načelnike, odnosno gradonačelnike – dodao je Selak.

On je naveo da će i u Federaciji BiH SPS imati kandidate za načelnike.

– Pozivam sve vrijedne i dobre ljude u Republici Srpskoj koji hoće da zajedno kreiramo budućnost Republike Srpske da nam se pridruže, jer želimo da naša djeca ovdje žive i da učestvuju u kreiranju i razvoju naše Republike Srpske – poručio je Selak.

Potpredsjednik SPS Maksim Skoko rekao je da su ciljevi ove partije izvorni principi socijalista.

– Naša osnovna ideja je da partija pripada svim njenim članovima, a ne da to bude partija pojedinca – poručio je Skoko.

Poslanici Socijalističke partije tražili su ranije smjenu predsjednika SP i ministra Petra Đokića, nakon čega je Đokić iz partije isključio šefa poslaničkog kluba Maksima Skoka, te poslanika Gorana Selaka i predsjednika regije Krajina Milenka Savanovića.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO