Svijet

Preko Fejsbuka mu obećala ljubavnu vezu: Hrvatica (42) ZAVELA PENZIONERA (74), predstavila se da je doktorka, pa mu uzela 11.000 evra

Žena (42) uhapšena je zbog sumnje da je pod lažnim imenom zavela penzionera (74), obećavši mu ljubavnu vezu putem Fejsbuka. Njena prevara je bila nevjerovatna - zanosna Hrvatica se predstavila kao doktorka, i tu je sve krenulo.

društvene mreže
FOTO: CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH/EPA

Pod lažnim imenom otvorila je profil na Fejsbuku te mu se javila i obmanula ga da je doktorka u zdravstvenoj ustanovi koja mu može pomoći u poboljšanju zdravstvenog stanja. Potom mu je obećala i ljubavnu vezu te se sastajala s njim na raznim lokacijama na području Zaprešića.

Drogirala ga

Pročitajte još

U avgustu prošle godine penzioner joj je kupio mobilni za 1.740 evra, a par dana kasnije planirala je uzeti automobil, pa je došla u njegovu kuću u Zaprešić.

– Nakon što mu je je dala tabletu zasad nepoznatog sastava, iskoristila je njegovo stanje ošamućenosti i zatražila da se sastanu s njemu nepoznatim muškarcem, piše Avaz.

Prema njenim uputstvima, oštećeni se u njenoj pratnji na parkiralištu šoping centra sastao s nepoznatim muškarcem gdje je potpisao ugovor o kupoprodaji automobila, pri čemu za svoj automobil nije dobio nikakvu novčanu naknadu.

Ukrala mu bankovnu karticu

Krajem avgusta pak otuđila je njegovu bankovnu karticu, a potom njome u raznim radnjama kupovala odjeću, tehničke uređaje i drugo. Kako bi sve prikrila, nekoliko dana kasnije predala mu je bankovnu karticu lažno navodeći da ju je pronašla u svom automobilu – rekli su u subotu u policiji.

Materijalna šteta iznosi oko 11.000 evra. Nakon što je policija pokrenula istragu, žena je pobjegla iz Hrvatske, ali ovih se dana vratila pa je odmah uhapšena.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije