Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PREKRŠILI ODLUKU O ZABRANI KRETANJA U Tesliću tri osobe nisu poštovale mjeru izolacije

Hronika
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Policijska uprava Doboj sankcionisala je ukupno 12 građana zbog nepoštovanja zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica, kojom je zabranjeno kretanje osoba sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20 časova do 5 časova ujutro.

– Od ukupnog broja, 9 lica je sankcionisano zbog nepoštovanja policijskog časa, od čega je jedno starije od 65 godina – saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Tri osobe sankcionisane su zbog nepoštovanja mjera izolacije.

U saopštenju policije se navodi da se radi o  S.J. koji je zatečen 27. marta, iako mu je dva dana ranije izdato rješenje o izolaciji. U Tesliću je istog dana zatečeno i lice inicijala S.Đ. kome je 24. marta na graničnom prelazu Rača izdato rješenje o izolaciji.
Lice inicijala M.O. sa područja opštine Teslić zatečen je takođe 27. marta ove godine na ulici, iako mu je tri dana ranije na prelazu Gradiška izdato rješenje o izolaciji.
Navedenim licima su uručeni prekršajni nalozi iz člana 22. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

– Policijska uprava Doboj apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji Republike Srpske – saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO