Kultura

Premijera na Dan pozorišta: U Narodnom pozorištu RS počeo rad na predstavi „Gospođica“ (FOTO)

U Narodnom pozorištu Republike Srpske održana je prva čitaća proba i zvanično započet rad na predstavi „Gospođica“ u režiji Đurđe Tešić. Premijera predstave zakazana je za Dan pozorišta, 18. oktobra, na Velikoj sceni.

Premijera na Dan pozorišta: U Narodnom pozorištu RS počeo rad na predstavi „Gospođica“ (FOTO)
FOTO: NARODNO POZORIŠTE RS

Vršilac dužnosti direktora Dijana Grbić je poželjela sreću u radu na projektu kojim će biti otvorena sezona 2022/2023. u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Rediteljka Đurđa Tešić istakla je da je „Gospođica“ sedmi projekat koji rediteljski potpisuje u našoj pozorišnoj kući.

-Postoji samo jedna dramatizacija romana ‘Gospođica’ koju je pisao Marko Fotez, šezdesetih godina prošlog veka i uz odobrenje Ive Andrića. Ta dramatizacija bila je namenjena za Jugoslovensko dramsko pozorište, ali je taj projekat propao nakon što je Ivo Andrić dobio Nobelovu nagradu, jer, pretpostavljam, tada to nije bilo dovoljno zanimljivo. Zatim je Fotez pokušao da u Banjaluci radi ovu predstavu, ali iz meni nepoznatih razloga nije uspeo. Tako da mi sada tu nepravdu ispravljamo novom verzijom dramatizacije čiji smo autori Vanja Ejdus i ja i nadam se uspešnom rezultatu – rekla je ona.

Glumačku podjelu čine Slađana Zrnić, Nataša Ivančević, Snježana Mišić, Belinda Božičković, Bojan Kolopić, Danilo Kerkez i Pavle Pavić. Scenografkinja je Dragana Purković Macan, kostimografkinja Ivana Ristić, kompozitor Vladimir Pejković, za scenski pokret zadužen je Emir Fejzić, inspicijent Miodrag Markićević, lektorka Nataša Kecman, a suflerka Svjetlana Popović.

Prihvati notifikacije