Kultura

Glumačke legende stižu u Banjaluku: Bjelogrlić, Mima Karadžić i Boda Ninković na daskama Narodnog pozorišta Srpske (FOTO)

U Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci 4. i 5. aprila gostuje Beogradsko dramsko pozorište sa predstavom "Let iznad kukavičjeg gnijezda".

narodno pozoriste rs
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Ova predstava BDP-a je, kako navode iz Narodnog pozorišta Republike Srpske, premijerno izvedena 2005. godine, a obnovljena je i odigrana više puta širom regiona.

Лет изнад кукавичјег гнезда, Кен Кизи/Дејл Васерман, (БДП) – уторак 4. и сриједа 5. април у 20 часова на Великој сцени. Улазнице у директној продаји. Информације на бесплатан број: 080 05 07 08.

Posted by Народно позориште Републике Српске on Monday, March 27, 2023

– S obzirom na to da je ova predstava trebalo da igra u našem pozorištu u novembru, ali je gostovanje odloženo zbog bolesti glumca, ovom prilikom će ljubitelji pozorišta biti u prilici da uživaju u izvođenju ovog komada na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Srpske od 20.00 časova – saopšteno je iz ove pozorišne kuće, piše RTRS.

Pročitajte još

U predstavi igraju Dragan Bjelogrlić, Slobodan Boda Ninković, Milan Čučilović, Daniel Sič, Milutin Mima Karadžić, Mladen Sovilj i drugi.

Ova drama napisana je 1962. godine po romanu Kena Kizija i po ugledu na to djelo urađena je brodvejska predstava po scenariju Dejla Vasermana.

Predstava traje 140 minuta i ima pauzu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije