Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PREMINULA ŽRTVA SILOVANJA INDIJI Djevojku pretukla petorica muškaraca, izboli je, pa ZAPALILI

Svijet
Autor:

Foto: EPA/PIYAL ADHIKARY

Žrtva silovanja koju je zapalila banda muškaraca, među kojima je bio i muškarac za kojeg je tvrdila da ju je silovao, umrla je prošle noći u bolnici u Nju Delhiju, rekao je doktor koji ju je liječio.

Nesrećna 23-godišnjakinja krenula je u četvrtak u državi Utar Pradeš na sjeveru Indije na saslušanje povodom silovanja koje joj se dogodilo prošle godine, kada ju je grupa od pet muškaraca presrela, pretukla, izbola, polila kerozinom i zapalila, saopštila je policija.

Žena je umrla nakon srčanog zastoja, izjavio je za Rojters dr Šalab Kumar, šef odjeljenja za opekotine i plastičnu hirurgiju u bolnici Safdardžung u Nju Delhiju.

– Imala je opekotine na 95 odsto kože – rekao je on, navodeći da joj je dušnik izgorio, a „otrovni vreli dim” ispunio joj je pluća.

Ovaj napad, drugi veliki slučaj nasilja nad ženama u poslednje dvije nedjelje, izazvao je snažnu osudu javnosti u Indiji.

Žena je u martu podnijela prijavu policiji u kojoj je tvrdila da je silovana 12. decembra 2018. godine.

Muškarac optužen za silovanje nakon toga je uhapšen, ali je prošle nedjelje pušten pošto je platio kauciju.

Nakon napada ona je hodala skoro kilometar tražeći pomoć pre nego što je pozvala policiju sa nečijeg mobilnog telefona, piše Indija Tudej.

Otac žrtve je tvrdio da ih je porodica optuženog maltretirala i da im prijeti opasnost.

Utar Pradeš je najnaseljenija država u Indiji, ozloglašena zbog velikog broja zločina počinjenim nad ženama, a tamo je u 2017. godini prijavljeno više od 4.200 slučajeva silovanja – što je najveći broj u zemlji.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO