Društvo

Preminuo dječak (1): Kontrola u bolnici, čeka se obdukcija

Dijete od godinu i po dana preminulo je prije 15 dana u Opštoj bolnici Leskovac na Odjeljenju pedijatrije, ali uzrok smrti još uvijek je nepoznat, čeka se nalaz obdukcije iz Zavoda za sudsku medicinu u Nišu.

Preminuo dječak (1): Kontrola u bolnici, čeka se obdukcija
FOTO: M. IVANOVIĆ / RAS SRBIJA

Ovo je potvrdio za juGmediu direktor Bolnice Nebojša Dimitrijević.

– Bez potvrde kompletnog obdukcionog nalaza ne možemo ništa da kažemo – dodao je Dmitrijević.

Pročitajte još

Direktor Dimitrijević povodom ovog slučaja naložio je unutrašnju kontrolu i istragu.

Riječ je o mališanu iz sela Stubla nadomak bojnika koji je četiri dana proveo u bolnici sa maćehom, a primljen je sa upalom pluća, dehidratacijom i visokom temperaturom.

– Ništa nije ukazivalo na to da će dijete preminuti. Mi smo svi potreseni. Pored djeteta u trenutku tragičnog događaja bili su i dežurni pedijatar i medicinsko osoblje – kazao je u izjavi za Rešetku Nebojša Dimitrijević.

Kako piše rominfomedia.rs, otac preminulog djeteta će podnijeti prijavu protiv Opšte bolnice Leskovac jer sumnja na nemar ljekara pedijatrije i medicinskog osoblja, ali, kako je kazao, „čeka obdukcijski nalaz sudske medicine u Nišu“.

U ovom trenutku, u bolnici u Leskovcu boravi zdravstvena inspekcija, a Dimitrijević navodi da je posjeta inspekcija rutinska i obavezna zakonom nakon smrti svakog pacijenta, prenosi Blic.

Prihvati notifikacije