Kultura

Preminuo glumac Džon Netlton (95): Zvijezda serije “Da, ministre”, bio je posvećen i pozorištu

Engleski glumac Džon Netlton, zvijezda čuvene TV serije "Da ministre", preminuo je u 94. godini, potvrdili su danas njegovi predstavnici u Velikoj Britaniji.  

Džon Netlton, glumac
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT

Glumac je bio najpoznatiji po ulozi ser Arnolda Robinsona u političkom satiričnom sitkomu “Da, ministre” (1980-1984) i u njegovom nastavku, “Da, premijeru” (1986-1988), tokom 80-ih godina.  

Pročitajte još

Rođen u Londonu 5. februara 1929. godine, televizijski projekti nekada slavnog glumca uključuju još jednu političku ulogu konzervativnog poslanika u britanskom TV sitkomu “Novi državnik”.  

Takođe je igrao i u detektivskim dramama – serijalima “Ubistva u Midsomeru” i “Fojlov rat” i dugotrajnoj medicinskoj seriji “Nesreća”. 

Glumio je i u ostvarenju “Istočno od Ipsviča” iz 1987., koju je napisao ser Majkl Pejlin, jedan od autora čuvene serije “Leteći cirkus Montija Pajtona”. 

Netlton se takođe okrenuo svijetu pozorišta, nastupajući u mnogim predstavama za “Royal Shakespeare Company” i “Old Vic” u Londonu.  

Njegov pozorišni rad takođe uključuje “Vojzijevo nasleđe” Harlija Grenvila-Barkera i adaptaciju “Vetar u vrbama” u Narodnom pozorištu, piše list Dejli mejl.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije