Hronika

PREMINUO NAKON TUČE Marko je pao i udario glavom o beton

Teško povrijeđeni Marko R. (33) iz sela Varvarina, kod Varvarina podlegao je teškoj povredi glave u Kliničkom centru Niš. On je prilikom tuče sa maloljetnikom (17) iz sela Izbenica, najverovatnije prilikom zadobijenog udarca, prilikom udara glave o beton.

PREMINUO NAKON TUČE Marko je pao i udario glavom o beton
FOTO: V.ŽIVOJINOVIĆ/RAS SRBIJA

Incident se dogodio u noći između subote i nedjelje, prvog novembra oko 23 sata, pred nekoliko svjedoka ispred seoske kafane u Bačini.

Marko je sa teškom povredom glave hitno zbrinut u Klinički centar Niš, ali ljekari nisu uspjeli da ga spasu. Preminuo je u dubokoj komi, saznaje Informer iz izvora u Varvarinu.

Marko R. biće sahranjen na seoskom groblju u rodnom mjestu Varvarinu.

Istragu o incidentu vodi Odeljenje za maloljetnike Višeg suda u Kruševcu, gdje se očekuje pokretanje pripremnog postupka, saslušavanje svjedoka događaja, kao i mišljenje okruženja mjesta događaja i Centra za socijalni rad.

Prema nezvaničnim izvorima, maloljetnik star 17 godina je iz straha udario duplo starijeg Marka R., poslije čega je on pao i nezgodno udario glavu.

Prema jednoj od verzija događaja, više osoba učestvovalo je u tuči koja se završila teškim povređivanjem mještanina Varvarina.