Svijet

PREOKRET U ISTRAZI BRUTALNOG UBISTVA MALE MARIJE (8) Čovjek koji ju je silovao i ubio ipak nije njen ujak, ovo je rekao nakon hapšenja

Muškarac (32), koji je uhapšen u subotu u Rumuniji zbog sumnje da je silovao i ubio osmogodišnju devojčicu Mariju nije njen ujak, kako se prvo mislilo. Štaviše, osumnjičeni uopšte nije u krvnom srodstvu sa ubijenom djevojčicom.

Djevojčicu Mariju silovao i ubio ujak
FOTO: PJ BOTOȘANI / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Kako je sada rasvijetljeno u istrazi brutalnog ubistva djevojčice, u pitanju je brat nevjenčanog supruga Marijine majke, sa kojim je ona otpočela vezu kada se rastala sa prvim mužem, sa kojim je dobila dvoje djece Mariju i još jednu djevojčicu.

Pročitajte još

Biološkom ocu ubijene Marije navodno nije bilo dopušteno da viđa djecu.

– Mene je bivši kolega pozvao da mi javi da mi je dijete nestalo – rekao je u suzama biološki otac za medije.

On je navodno tada krenuo ka selu gdje je njegova bivša supruga živjela sa njihovo dvoje djece i novim dečkom.

Otišla u kuću zločinca po šerpu

Podsjetimo, djevojčica je u petak oko 20 časova otišla do kuće osumnjičenog na molbu majke, kako bi uzela šerpu. Osumnjičeni živi u kući koja se nalazi u dvorištu do njihovog. Kako se dijete nije vratilo poslije desetak minuta, majka je poslala mlađu kćerku da vidi zašto se Marija zadržala. Međutim, djevojčica se vratila kući i rekla da nije našla ni “strica” ni sestru, te je porodica odmah krenula u potjeru za djevojčicom.

Kada ni poslije sat vremena nisu uspjeli da je nađu, alarmirali su policiju. Na lice mjesta je stiglo oko 100 pripadnika policije, volontera, spasilačkih timova, koji su češljali teren do duboko u noć. Nažalost, tijelo male Marije pronađeno je polunago i krvavo u šipražju kraj šume u ataru sela.

Odmah se krenulo u potragu za osumnjičenim, a on je uhvaćen u subotu oko podneva, nedaleko od mjesta zločina. Njega su policajci uočili dok se kroz visoko rastinje šunjao kao svojoj kući.

Kako se oglušio naređenjima da se preda i krenuo je da bježi, policajci su ispalili dva hica upozorenja, nakon čega je osumnjičeni savladan.

On je u tužilaštvu priznao zločin i rekao da djevojčicu nije htio da ubije, prenosi Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu