Zabava

"PRETJERAO SAM" Dejvid Geta se povlači na vrhuncu slave?

Dejvid Geta, jedan od najuspješnijih muzičkih producenata svijeta i apsolutna DJ zvijezda, značajno će smanjiti broj svojih nastupa od iduće godine.

"PRETJERAO SAM" Dejvid Geta se povlači na vrhuncu slave?
FOTO: BOGLARKA BODNAR/EPA

U pitanju je nešto što je Geta godinama najavljivao kroz intervjue, a od iduće godine počeće i da sprovodi u djelo. Iako godišnje dobije više stotina ponuda koje se samo po jednom nastupu kreću od pola, pa nerijetko i preko milion dolara, Geta će u 2020. van Ibice, gdje će provoditi ljeto, svirati samo jedan do dva festivala mjesečno.

U pitanju je odabrana grupa najvećih festivala svijeta na kojima će, kao i uvijek dosad, biti apsolutni hedlajner i čija publika će dobiti ekskluzivitet u odnosu na stotine drugih događaja širom planete.

Prosto je pretjerano. Neću da lažem, gotovo svakog dana sam u nekom drugom gradu. A to je previše – priznao je nedavno Geta u intervjuu za čuvenu novinsku agenciju “Associated Press” i dodao:

– Zapravo je to prilično ludo jer sam u cijeloj karijeri otkazao samo dva nastupa, i oba puta je to bilo zbog aviona. Nema veze da li sam bolestan, da li imam groznicu i tresem se doslovno, kada se popnem na binu, sve to samo nestane.

Foto: Balazs Mohai/EPA
Foto: Balazs Mohai/EPA

I pored toga, publika širom svijeta želi uživo da gleda spektakularan šou autora najvećih svjetskih hitova kao što su “Titanium”, “The World is Mine”, “Say My Name” i desetina drugih, ali Parižanin planira da svoje naredno ljeto uglavnom provede na Ibici, uz raspored koji mu i pored planova u studiju, i dalje omogućava doslovno stotine slobodnih dana, rezervisanih uglavnom za njegovu djecu, kćerku Endži i sina Tima.

Dejvid Geta je jedini DJ koji je prodao 50 miliona albuma i singlova, uz 11 milijardi YouTube pregleda, dva Gremija i niz drugih prestižnih priznanja. Među muzičkim zvijezdama, svega nekolicina može da se pohvali sa više od 100 miliona fanova na društvenim mrežama, koliko ih ima ovaj hitmejker. Njegov posljednji dupli album “7”, sa lakoćom je protutnjao kroz svjetske top liste, a lista gostiju na albumu je potvrdila apsolutnu dominaciju u muzičkom svijetu jer su se na njoj našli i Džastin Biber, Sia, Niki Minaž, Martin Gariks, Džej Bolvin, Bibi Reksa, Džejson Derulo i drugi.

Iako je Geta više puta poručio da mu je Egzit jedan od omiljenih festivala na svijetu, pitanje je da li ćemo imati priliku da ga vidimo na velikoj proslavi 20 godina festivala, budući da na njegovom zvaničnom sajtu još uvijek ne postoji niti jedan jedini objavljen datum za 2020. godinu.

(Blic)