Svijet

“Pretpostavljam da ću OVO OSTAVITI OVDJE” Kupio prijateljici konopac i POMOGAO JOJ DA SE UBIJE

Tirel Przibisijen (19) iz Utaha prihvatio je dogovor o priznanju krivice za smrt njegove prijateljice Čandre Braun, čije je tijelo pronađeno kako visi obješeno o drvo u kanjonu jezera Mapl.

“Pretpostavljam da ću OVO OSTAVITI OVDJE” Kupio prijateljici konopac i POMOGAO JOJ DA SE UBIJE
FOTO: PIXABAY/RAS SRBIJA

Kako se navodi, Tirel je u početku bio optužen za ubistvo, ali mu je, prema sporazumu o priznanju krivice, optužnica skraćena za ubistvo djeteta i snimanje dječije pornografije.

Ukinuta mu je i optužnica za neprijavljivanje zločina.

Istragom je utvrđeno da je djevojčica danima prije smrti istraživala metode samoubistva prije nego što je u maju 2017. oduzela sebi život.

Tirel je tom prilikom snimio desetominutni videosnimak, koji je završio riječima: “Pretpostavljam da ću ovo sad ostaviti ovdje”, aludirajući na telefon Braun. Kako je istraga pokazala, on je bio taj koji je kupio konopac.

Pored tijela preminule pronađena je i poruka u kojoj je svojeručno napisala da onaj koji je pronađe, pogleda njen telefon i videosnimak koji je na njemu. Prilikom priznavanja krivice, na pitanje zašto je pomagao djevojčici, Tirel je rekao da je suicidan, kao i da je želio vidjeti šta je to kroz šta i sam želi proći.

Kako je navedeno, biće osuđen na minimalnu kaznu od pet godina zatvora, piše avaz.ba.