Sudbine

Pretužna priča o srodnim dušama: Upoznali se kao djeca, zavoljeli kao odrasli i umrli u razmaku od nekoliko sekundi, držeći se za ruke

Muž i žena, koji su bili u braku dugom četiri decenije, umrli su u razmaku od nekoliko sekundi držeći se za ruke. Vilijam (73) i Kerol (69) hospitalizovani su kao teški slučajevi Kovid infekcije, a situaciju je dodatno zakomplikovala činjenica da nisu bili vakcinisani.

penzioneri
FOTO: FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Prema GoFandMi stranici koju je napravio njihov nećak Tim, Vilijam i Kerol preminuli su 30. decembra u bolnici u Sejlemu, nakon što se njihovo stanje pogoršalo, prenosi Blic.

– Teška srca moram da vam saopštim da su sinoć u 21 i 12 Bil i Kerol preminuli držeći se za ruke, okruženi svojim najmilijima oko kreveta. Vodili su dugu i tešku bitku sa kovidom, bili su intubirani i priključeni na aparate za održavanje života – napisao je Tim.

Svaki od osam članova njihove porodice nedavno je bio pozitivan na korona virus, ali samo Bil i Kerol su završili na aparatima za održavanje života, na kojima su proveli dvije nedjelje, tokom kojih su Bilova pluća i bubrezi počeli da otkazuju.

Bil i Kerol su se prvi put sreli kao djeca, prije nego što su prije 45 godina započeli romansu. Bil je radio kao mašinista, a Kerol u sektoru zdravstvene zaštite i povezivala ih je ljubav prema prirodi i porodici.

Njihova kćerka Melisa rekla je da je na dan kada su umrli bolničko osoblje smestilo par u istu sobu, kako bi mogli da umru zajedno.

– Postavili su im krevete jedan pored drugog, stavljajući majčinu ruku u očevu. Čim su se dodirnuli, otac je udahnuo posljednji dah, a moja majka je učinila isto 10 sekundi kasnije – kaže Melisa.

Iza njih su ostale tri kćerke i sedmoro unučadi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu