Digitalna Srpska

Preuzimaju i ovo tržište: Kinezi predstavili telefon pomoću kojeg možete parkirati auto, a da niste za volanom (VIDEO)

Kineska automobilska kompanija predstavila je svoj prvi smartphone koji donosi 30 opcija namijenjenih isključivo upravljanju nekim opcijama njihovih vozila.

Kinezi predstavili novi telefon
FOTO: SPARROWS NEWS/YOUTUBE/SCREENSHOT

Nakon što su neke mobilne kompanije odlučile napraviti iskorak na tržište električnih automobila poput Šaomija i Huaveija, u posljednje vrijeme primjetan je i obrnuti trend, pa tako proizvođači električnih automobila ulaze na tržište pametnih telefona.

Kao ključ automobila

Kineski Nio je predstavio svoj prvi pametni telefon koji je specifičan po nekim opcijama koje su namijenjene vlasnicima njihovih električnih automobila.

Nio telefon tako se može koristiti kao ključ automobila, ali i putem telefona vlasnik može dati uputstva automobilu da se sam parkira, odnosno da dođe s parkirnog mjesta do njegove lokacije.

Pročitajte još

Ova opcija, treba naglasiti, dostupna je samo na kineskom tržištu te se može koristiti na ograničenim prostorima i pri malim brzinama.

Niov telefon dolazi sa čak 30 funkcija koje su specifične samo za njihove automobile. Iz kineske kompanije nadaju se kako će sa svojim uređajima započeti novi trend u industriji, prenosi Avaz.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije