Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PREVARA NA DRUŠTVENOJ MREŽI Tvrdili da je “sigurno klađenje” i ženu oštetili za 185.000 KM

Hronika
Autor:

Foto: Profimedia

Kantonalno tužilaštvo u Širokom Brijegu, nakon ispitivanja osumnjičenih B. M. (23), M. D. (23) i D. V. (21), danas je Opštinskom sudu u Širokom Brijegu uputilo prijedlog za odeđivanje jednomjesečnog pritvora, zbog sumnje da su počinili krivična djela prevara i iznuda, dok su za N. D. (26) predložene mjere zavrane boravišta i putovanja, te sastajanja sa određenim osobama.

Kako navode iz Tužilaštva, pritvor trojici osumnjičenih predložen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da utiču  na svjedoke, uništiti i sakriti dokaze i tragove za krivični postupak, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih djela, prenosi Faktor.

–  Osumnjičeni su kao pripadnici grupe ljudi otvorili profil na društvenom mreži „Fejsbuk“ na kojoj su postavljali objave “sigurno klađenje”, lažno tvrdeći kako imaju provjerene informacije o konačnim ishodima sportskih mečeva. Kako bi prosjetioce profila doveli u zabludu postavljali su falsifikovane fotografije listića sa velikim novčanim dobicima, te video snimke i fotografije velikog broja novčanica – navodi se u saopštenju.

Oni su u junu prošle godine stupili su u kontakt sa oštećenom D. L., te je doveli u zabludu tvrdeći joj da će novac koji uplati biti isplaćen zajedno sa dobitkom, nakon završetka sportskih mečeva, a u slučaju da sportski mečevi ne završe očekivano, vratiće joj novac.

– Osumnjičeni su oštećenoj putem mobilnog telefona slali fotografije krivotvorenih dobitnih listića, tražeći da ista putem Western Uniona i PostNeta uplati novac, pa kad je oštećena shvatila da novac koji je uplatila neće dobiti, javili su joj se drugi osumnjičenici koji su joj tvrdili da će joj pomoći da povrati novac – dodaje se u saopćenju.

Na ovaj način osumnjičeni su D. L. oštetili za ukupan iznos od 185.000 KM.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO