Sudbine

Bišćanin PREŽIVIO UDAR GROMA pa opisao iskustvo kakvo rijetko ko doživi “Vidio sam bljesak, a onda kao da me Tajson udario” (VIDEO)

Bišćanin Ismet Alijagić Ćićmo 6. juni slaviće kao svoj drugi rođendan, nakon što je u dvorištu kuće u centru grada doživio nezapamćeno iskustvo.

Ismet Alijagić kojeg je udario grom
FOTO: ĆIĆMO ĆIĆMO BIHAĆ/BHMETEO.BA/FACEBOOK/SCREENSHOT

U jakom nevremenu koje je juče zahvatilo ovaj grad Alijagić je doživio udar groma, ali je prošao bez povreda, pa mjesto na kojem su vidljiva manja oštećenja planira trajno označiti.

– Kao i obično popodne sam provodio u bašti, u ambijentu kojeg sa suprugom uljepšavam za svoje unuke i djecu, jer oni su u dijaspori pa se samo ljeti okupimo. Posmatrao sam jako olujno nevrijeme i slučajno počeo snimati kako jaka kiša ukrašava cvijeće. Nisam ni slutio šta će se desiti, iako je moj pas Masa pokazivala uznemirenost i strah. Drhtala je i nije se odmicala od mene – kaže Alijagić.

Snažno grmljavinsko nevrijeme pogodilo Bihać. Pogledajte trenutak udara groma Video: Ćićmo Ćićmo Bihać

Posted by BHMETEO.ba on Tuesday, June 6, 2023

Igrom slučaja, zabilježio je udar groma. Pogodio je u suncobran u bašti, na oko metar i po od mjesta na kojem se nalazio.

– Kao da me Tajson udario. Vidio sam bljesak i osjetio jak udar koji me je “otpuhao” u unutrašnjost šadrvana. Na trenutak sam pomislio da mi je pogodio telefon i izbacio mi ga iz ruku. Oko minut sam ležao, a onda krenuo prema mobilnom s namjerom da ga isključim, jer sam očekivao još jedan udar. Šok je prošao za nekoliko minuta, pa sam onda snimio i posljedice. Straha i nije bilo, jer sam bio pripadnik specijalne policije i tri puta sam ranjen, ali ovo je svakako nešto što se ne može zaboraviti – dodaje Ismet Alijagić, piše Avaz.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije