Sudbine

"Preživjeće svaki Vaskrs i Đurđevdan" Bekan više voli ljude nego stado (VIDEO)

Ivica Ivanović (46), kovač iz Dublja kod Svilajnca, veoma je vješt kada barata teškim čekićem, ali je i veoma nježan kad mazi svoje jaganjce.

"Preživjeće svaki Vaskrs i Đurđevdan" Bekan više voli ljude nego stado (VIDEO)
FOTO: TV CENTAR/YOUTUBE

Ivica i njegova porodica brinu o stadu ovaca, a omiljenim jaganjcima tepaju kao kućnim ljubimcima. Najumiljatiji jaganjci, Bekan i Maza, vezali su se za Ivanoviće, pa se češće nalaze u Ivičinom zagrljaju nego među stadom, izvještava TvCentar.

– Ko voli, to je uživanje. Ja jaganjce obožavam, a posebno sam vezan za Bekana, kojeg je majka odbacila. Valjda je imala teško jagnjenje, pa ga nije prihvatila, i on je bio uz mene. Dao sam mu flašicu mlijeka i od tog dana trči za mnom – kaže Ivanović i dodaje da je Maza Bekanova sestra.

Nevjerovatan je odnos Ivice sa jaganjcima. Kada nije gužva, miljenici dođu do njega, stave glavu na njegovo krilo, a ovaj domaćih iz Pomoravlja ih češka. Kaže da tako mogu i da utonu u san.

Zanimljivo je i da ga Ivičino omiljeno jagnje prati u stopu, ide za njim u radionicu. “Po cijeli dan je sa mnom, gleda dok ja radim”, kaže ovaj kovač i ne krije koliko je emotivan kada su jaganjci u pitanju.

Ivičina kćerka kaže da je cijela porodica fizički jaka, ali vrlo emotivna u srcu. Bekan im je omiljen, kao i oni njima, jer su ga ljudi odgajili. Stoga ne čudi što ovo posebno jagnje više voli ljude nego stado.

– Dok sam ja živ, Bekan i Maza će preživjeti svaki Uskrs, a i Đurđevdan – kaže Ivica iz Dublja.

Prihvati notifikacije