Hronika

PREŽIVJELA HOROR Motorkom napali staricu, krvoproliće spriječila njena HRABRA REAKCIJA (VIDEO)

Banjalučka policija traga za nepoznatim muškarcima koji su pod okriljem mraka motorkom nasrnuli na staricu u banjalučkom naselju Paprikovac, saznaje Srpskainfo.

PREŽIVJELA HOROR Motorkom napali staricu, krvoproliće spriječila njena HRABRA REAKCIJA (VIDEO)
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA/RAS SRBIJA

Čitav napad zabilježila je kamera video nadzora, postavljena na porodičnoj kući žrtve napada.

Nakon što su savladali staricu, napadači su motorkom uspjeli zasjeći bor ispred porodične kuće, koji je ozbiljno ugrozio živote ukućana.

Zanimljivo je da su napadači došli, ali i pobjegli kroz dvorište komšija Aleksandra Paspalja i Dragomira Batara, protiv kojih je u međuvremenu podnesen i izvještaj banjalučkom tužilaštvu.

Šok

Nada Mihajlović ispričala je za Srpskainfo da je bila šokirana nakon što su po mraku iz dvorišta komšije izašli muškarci s motorkom u ruci i krenuli u pravcu njenog dvorišta.

FOTO: NIKOLA MORAČA/RAS SRBIJA
FOTO: NIKOLA MORAČA/RAS SRBIJA

– Sva sam se tresla, bila sam uplašena, izbezumljena i nisam mogla vjerovati šta se događalo u tim trenucima. Bila sam sama, čovjek je upalio motorku i krenuo u moje dvorište. Ne znam odakle mi toliko snage, da sam zgrabila cijelu jednu stranu kapije i naguravala se s tim čovjekom što je držao motorku u ruci i pokušavao ući u moje dvorište – istakla je Mihajlovićeva.

Suprug žrtve, Rajko Mihajlović, tvrdi da iza napada na njegovu porodičnu kuću stoje komšije, koje su prijetile i najavljivale napade, i protiv kojih je policija zbog svega i ranije podnosila izvještaje banjalučkom tužilaštvu.

Motornom testerom krenuli na staricu u Banjaluci, kamere su sve snimile.Saznajte više: https://srpskainfo.com/prezivjela-horor-motorkom-napali-staricu-krvoprolice-sprijecila-njena-hrabra-reakcija-video/

Posted by Srpskainfo.com on Wednesday, October 21, 2020

Međutim, kako ističe, najveći problem je što tužilaštvo, koje bi trebalo procesuirati odgovorne za dugogodišnje prijetnje i napade, ne radi svoj posao, jer u spornim radnjama ne vide ništa opasno, pa je krvoproliće sve bliže.

Komšija

Tvrdi i da postoji svjedok koji je vidio da upravo Batar razgovara s napadačima.

Pročitajte još

– Iako se sin sa četvoročlanom porodicom iselio još 17 marta, zbog teških prijetnji, fizičkog i psihičkog maltretiranja, napadi ne prestaju. Izgleda da je cilj uništiti cijelu porodicu i sve nas istjerati – ispričao je ogorčeni Mihajlović.

Dodaje kako su se stanari u Ulici Koste Majkića na Paprikovcu, a posebno njegova porodica, morali boriti sa bahatošću komšija, koja je osim postavljanja lanaca na javnu ulicu, bila praćena i ozbiljnim prijetnjama po živote.

– Ne možete u 21. vijeku napraviti kuću oko stuba rasvjete, ne možete javnu ulicu ograđivati lancima i prijetiti komšijama koje traže pravo na normalan život. Upravo se to dogodilo i događa u Banjaluci, a da nadležni godinama nisu ni prstom mrdnuli kako bi riješili ovaj problem – dodao je ogorčeni Mihajlović.

Policija

Navodi da su godinama upozoravali i apelovali na nadležne da je ono što su gradile i izgradile komšije nelegalno, o čemu svjedoče i brojna rješenja o rušenju nelegalnih objekata na koja se čeka godinama.

Zbog svega je u nekoliko navrata intervenisala i policija.

Portalu Srpskainfo je potvrđeno da je zbog napada na Mihajloviće, policija podnijela izvještaj protiv Dragomira Batara i Aleksandra Paspalja, i to zbog više krivičnih djela, među kojima su zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje, ugrožavanje sigurnosti, te oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

FOTO: NIKOLA MORAČA/RAS SRBIJA
FOTO: NIKOLA MORAČA/RAS SRBIJA

– Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj o učinjenim krivičnim djelima protiv lica inicijala D.B. zbog učinjenih krivičnih djela zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje, ugrožavanje sigurnosti, oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari i nasilničko ponašanje. Izvještaj je podnesen i protiv lica inicijala A.P. zbog učinjenih krivičnih dela zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje, ugrožavanje sigurnosti i nasilničko ponašanje – naveli su iz Policijske uprave Banjaluka.

Kuću podigli oko stuba rasvjete

Porodica Mihajlović i njihove komšije više od 1.000 dana pokušavaju da se izbore za svoje pravo na normalan život.

Sve je počelo 80-ih godina prošlog vijeka, kada su nadležne službe opštine Banjaluka provele imovinsko-pravni postupak oko izuzimanja i eksproprijacije zemljišta neophodnog za izgradnju ulice Koste Majkića, ali su ga zaboravili upisati na Opštinu. To je bilo dovoljno da se 40 godina kasnije gradsko zemljište upiše na fizičko lice, koje je tako postalo vlasnik dijela Ulice Koste Majkića!

Nakon nezakonitog prisvajanja gradskog zemljišta počinje se i a izgradnjom pomoćnih objekata, među kojima je i paščara, a jedan od njih napravljen je bukvalno oko stuba rasvjete. Uz sve to, u jednom trenutku “vlasnik” ulice je zagradio ulicu lancima i onemogućio komšijama pristup kućama.

Usljedila je višegodišnja agonija, brojni dopisi gradskoj inspekciji, čak 13 rješenja je doneseno, ali bez nekog pretjeranog značaja. U čitav slučaj uključio se i Transparensi, upozoravajući na brojne nelegularnosti u radu prije svega gradske inspekcije.

Zastara

Banjalučko tužilaštvo je u proteklom periodu podiglo optužnicu protiv Dragomira Batara i Aleksandra Paspalja zbog ugrožavanja bezbjednosti porodice Mihajlović.

Osnovni sud u Banjaluci prvo je potvrdio optužnicu, a zatim na glavnom pretresu, nakon prigovora advokata odbrane, utvrdio da su Mihajlovići zakasnili s krivičnom prijavom!

Rajko Mihajlović istakao je da je tužilaštvo namjerno opstruisalo cijeli proces, namjerno načinilo procesnu grešku, a što potvrđuje da se nisu ni žalili na odluku suda. On pita kada će tužilaštvo reagovati na sada već tri aktivne krivične prijave i da li će sud donijeti zabranu pristupa ovih “nasilnih komšija”.