Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PRIČA O PRIJATELJSTVU I RATU “Kraljica škotske” konačno stiže i u domaća kina

Kultura
Autor:

Foto: Movieclips Trailers/Screenschot Youtube

Kada prijateljstvo postane rivalstvo, a rivalstvo preraste u rat, o tome se mora snimiti film. O tome i govori film koji krajem ove sedmice dolazi na naše repertoare.

Ovom idejom su se vodili “Focus Features”, “Working Title” i “Perfect World” kada su odlučili da naprave film po priči o kraljici Meri od Škotske  i njenom sukobu sa rođakom kraljicom Elizabetom od Engleske .

U trejleru je moguće vidjeti grandiozne široke kadrove, očaravajuću scenografiju, predivne kostime i šminku.

Film je potencijalno najveći istorijski ep 2018. godine, u kojem su se pojavile Irkinja Serša Ronan i Australijanka Margo Robi. Ove glumice su se iskazale u mnogobrojnim ulogama, te proslavile i kroz predhodno filmsko umijeće. Uloga u ovom filmu je samo jedno u nizu njihovih velikih filmskih ostvarenja.

Sporedne uloge u filmu povjerene su Džeku Loudenu, Dejvidu Tenantu, Gaju Pirsu i Džou Alvinu. Film je režirala Džozi Rurk, britanska režiserka, autorka mnogobrojnih pozorišnih komada i filmskom adaptacijom Šekspirove “Mnogo buke ni oko čega” iza sebe.

Ekipa se zabavljala i prilikom snimanja filma, čemu svjedoče i mnogi zanimljivi video sadržaji sa njihovih društvenih mreža.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO