Hronika

PRIČALI DRUGU PRIČU Gepekovali tetku i djevojku mladića jer im je propao POSAO SA MIGRANTIMA

Marko R. (25) i Bogdan R. (24) uhapšeni su u Beogradu zbog sumnje da su oteli V. Đ. (20) zahtijevajući da im isplati novac zbog propalog posla, a onda su kidnapovali i članove njegove porodice.

PRIČALI DRUGU PRIČU Gepekovali tetku i djevojku mladića jer im je propao POSAO SA MIGRANTIMA
FOTO: PROFIMEDIA

Marko R. i Bogdan R. uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivična djela iznuda i protivpravno lišenje slobode. Oni su oteli V. Đ. i pokušali da iznude 5.000 evra od njega, jer im navodno nije obezbijedio osobu koja bi za njih prevozila migrante.

Nezvanično, sumnja se da su Marko R. i Bogdan R. tražili od oštećenog da ima pronađe pouzdanog vozača koji bi ilegalno vozio azilante do granice.

Ugurao ga u auto

Međutim, poslije izvjesnog vremena V. Đ. im je rekao da ne može da nađe vozača, pa su ga oni optužili da im je upropastio posao i zahtijevali su da im preda 5.000 evra. Tada je krenu njegov pakao – kaže izvor Kurira.

Prema njihovim saznanjima, Marko R. je prvi put napao V. Đ. u septembru.

– Tada ga je zajedno sa drugim osumnjičenim ugurao u auto i odvezao ga u blizini opštine Rakovica. Tukli su ga i zahtijevali da im isplati 5.000 evra, “jer im je pokvario posao” – objašnjava izvor i dodaje da su ga poslije maltretiranja pustili.

Požalio se tetki

Kako je Blic već pisao, pretučeni mladić požalio se tetki i djevojci i ispričao šta mu se dogodilo, a njih dvije su odlučile da stvar preuzmu u svoje ruke. Zakazale su sastanak sa Markom R, na kome se pojavio i drugi uhapšeni Bogdan R.

Umjesto da “riješe” problem, tetku i djevojku zadesila je ista sudbina. Marko i Bogdan su tetku 20-godišnjaka ugurali na zadnje sjedište auta, a njegovu djevojku u gepek i odvezli ih na nepoznatu lokaciju. Marko R. im je, kako se sumnja, prijetio i zahtijevao da mu V. Đ. vrati 5.000 evra na ime nepostojećeg duga.

– Tetka je pokušala da riješi problem. Rekla im je da nema novca, a Marko R. i Bogdan R. su nasrnuli na nju i ugurali je na zadnje sjedište auta, dok su djevojku stavili u gepek. Odvezli su ih na tajnu lokaciju, prijetili im i tražili novac – kaže izvor i dodaje da je tetka poslije ovoga, zabrinuta za svoju bezbjednost, ali i bezbjednost čitave porodice, slučaj prijavila policiji.

Dvojica osumnjičenih su uhapšena i njima je određen pritvor do 30 dana.

– S druge strane, osumnjičeni su ispričali da je V. Đ. u martu od Marka R. pozajmio novac na kamatu. Kako su rekli, dogovor je bio da pare vraća u ratama, ali on je izbjegao da izmiri dug, a u čitav slučaj je upleo tetku i djevojku. Oni tvrde da je tetka izmislila priču o otmici – kaže izvor.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Drugom osnovnom javnom tužilaštvu.

Slična situacija: Zatrpavali žrtvu u snijeg

U martu ove godine policija u Beogradu uhapsila je tri osobe osumnjičene za iznudu. Naime, uhapšeni su B. G. (34), D. Đ. (33) i N. S.(36), za koje se sumnja da su u perionici, koja je u vlasništvu jednog od osumnjičenih, tukli i maltretirali jednog muškarca.

Zatrpavali su ga u snijeg i zahtijevali da im u roku od sedam dana spremi 3.000 evra na ime nepostojećeg duga. Čitav slučaj snimili su telefonom i kasnije su tražili 15.000 evra, tvrdeći da je riječ o kamati i glavnici nepostojećeg duga.