Politika

"PRIČAMO TRIVIJALNOSTI I ULUDO TROŠIMO NARODNE PARE" Mektić tvrdi da poslanici i ministri ne zaslužuju plate

Dragan Mektić, poslanik SDS u Parlamentarnoj skupštini BiH, izjavio je da ni parlamentarci ni funkcioneri u Savjetu ministara BiH ne bi trebalo da primaju plate, jer od početka mandata nije usvojen nijedan reformski zakon.

"PRIČAMO TRIVIJALNOSTI I ULUDO TROŠIMO NARODNE PARE" Mektić tvrdi da poslanici i ministri ne zaslužuju plate
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Mi u Parlamentu BiH raspravljamo o trivijalnim nevažnim, nebitnim stvarima, ne radimo ništa smisleno, a izuzetno skupo koštamo građane BiH. Ispada da Bosni i Hercegovani, u ovakvoj situaciji, Parlament nije ni potreban, pa zašto onda da se sastajemo – rekao je Mektić za televiziju N1 i izazvao brojne komentare.

Mektić za Srpskainfo poručuje da stoji iza svake svoje riječi i da će sve to ponoviti na sljedećoj sjednici Parlamenta.

Pročitajte još

-Predložiću da se više ne sastajemo, jer to nema nikakvog smisla. Evropska komisija od nas traži da provedemo 14 reformi, što znači da bismo trebali usvojiti niz reformskih zakona, a Savjet ministara BiH nam nije uputio nijedan cjelovit prijedlog reformskog zakona, nijednu refromsku odluku. Šta mi onda, uopšte radimo – pita Mektić.

Dodaje da je otkako je, u decembru prošle godine, formiran Savjet ministara BiH, prošlo skoro godinu dana i “tri puta po sto dana”, a u proceduru nije upućen nijedan zakon.

Na pitanje da li bi pristao da ostane bez plate, Mektić je odgovorio da bi, ali da nisu u pitanju samo plate.

– Zakazuju sjednice tek reda radi, samo da bi se reklo da se, kao, nešto radi. A koliko košta svaka sjednica, koliko tu ima troškova, to su ozbiljne pare, a građani ništa od toga nemaju – kaže Mektić.