Kultura

PRIČE KOJE MNOGI NESTRPLJIVO ČEKAJU Objavljen službeni sinopsis serije "Gospodar prstenova"

Napokon smo dobili službeni sinopsis za Amazonovu televizijsku seriju Gospodar prstenova.

PRIČE KOJE MNOGI  NESTRPLJIVO ČEKAJU  Objavljen službeni sinopsis serije "Gospodar prstenova"
FOTO: DEREK/YOUTUBE/SCREENSHOT

 Otkako je 2017. godine najavljena ova serija, fanovima je otprilike bilo jasno što mogu očekivati, ali smo tek sada dobili službeni, potvrđeni sinopsis serije.

U sinopsisu je potvrđeno kako će serija biti usmjerena na ljude Međuzemlja te će se odvijati prije događaja iz Hobita i Gospodara prstenova, prenosi Mojtv. Iako nije službeno potvrđeno, iz opisa se da zaključiti kako će se nova serija temeljiti na romanu Silmarilion, koji je objavljen 1977. godine.

Službeni sinopsis otkriva:

Nadolazeća serija Amazon studija na male ekrane po prvi puta donosi herojske legende o slavnom Drugom dobu istorije Međuzemlja. Epska drama smještena je hiljadama godina prije događaja u Hobitu i Gospodarima prstenova J.R.R. Tolkiena te će gledaoce vratiti u vrijeme kada su stvorene velike moći, kada su kraljevstva postizala slavu i padala u propast, kada su se neočekivani junaci našli na iskušenju, a nada je visi o koncu. Vratiće nas u vrijeme kada je najveći zlikovac koji je ikada potekao iz Tolkienovog pera zaprijetio svijet zaviti u crno.

Počevši u vrijeme relativnog mira, serija prati niz likova, poznatih i novih, koji se nađu suočeni s ponovnim pojavljivanjem zla u Međuzemlju. Od najmračnijih dubina Maglenog gorja do velebnih šuma vilenjačke prijestolnice Lindon, preko neopisivog ostrvskog kraljevstva Numenora pa sve do najdaljih mjesta na karti, ova kraljevstva i likovi ispisaće istoriju koja će ostati zapisana onda kad njih više ne bude.

Roman Silmarilion objavljen je nakon Tolkienove smrti, a priča koju je donio bavi se upravo temama koje su spomenute u sinopsisu: od stvaranja prstenova moći, Prvog i Drugog doba ljudi sve do osnovnog znanja o Vilenjacima.

Sama serija navodno bi mogla trajati barem pet sezona, a početak snimanja prve dvije sezone očekuje se već ovog mjeseca na Novom Zelandu. Datum premijere još nije otkriven.