Politika

“Prijatelji se poznaju u nevolji” Vučić podsjetio na kinesku pomoć Srbiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Kina pravi prijatelj Srbije i zahvalio Pekingu na podršci razvoju Srbije kroz inicijativu "Pojas i put".

Aleksandar Vučić
FOTO: RTS/SCREENSHOT

Kada je Srbija bila u teškoćama, najviše nam je pomogla Kina, kako se kaže, prijatelji se poznaju u nevolji, rekao je Vučić u intervjuu za “Čajna medija grup” u Beogradu.

On je uvjeren da će sporazum o slobodnoj trgovini između dvije zemlje, koji je potpisan u oktobru prošle godine, Srbiji donijeti bezbroj novih mogućnosti i da će biti podjednako koristan za Kinu, ali će biti od većeg značaja za Srbiju.

Pročitajte još

Sporazum će otvoriti ogromno tržište za poljoprivredne proizvode, poput kvalitetnog srpskog vina. Istovremeno ćemo moći da uvozimo i kineske proizvode po nižim cijenama. Sve više kineskih kompanija i običnih ljudi dolaziće kod nas radi saradnje između kompanija i razmjene kadrova, otvarajući nova vrata za razvoj Srbije – rekao je Vučić.

On je još jednom zahvalio predsjedniku Kine Si Đinpingu, što je pristao da potpiše ovaj sporazum koji omogućava objema stranama da unaprijede saradnju.

– Nadam se da možemo postići više u budućnosti – istakao je Vučić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije