Društvo

Prijedoru dječije igralište: Donacija kompanije m:tel

Generalna direktorka m:tel-a Jelena Trivan je 13. juna posjetila Prijedor, predavši Gradu Prijedor, odnosno svim građanima ovog grada, novo dječije igralište na korišćenje.

Prijedoru dječije igralište – donacija kompanije m:tel
FOTO: M:TEL

Donacija dječijeg igrališta u Prijedoru je još jedna u nizu koje je m:tel realizovao, a s ciljem podrške zajednici i najmlađima.

Kako bi ovo igralište, za čiju je izgradnju izdvojila više od 80.000 KM, predali na korišćenje gradu na Sani, predstavnici m:tel-a posjetili su Prijedor i novoizgrađeno igralište.

Simbolično, puštanjem balona zajedno s mališanima koji su prisustvovali otvaranju igrališta, Jelena Trivan je i zvanično predala igralište Gradu Prijedor, odnosno njenom gradonačelniku Slobodanu Javoru.

Prijedoru dječije igralište – donacija kompanije m:tel
FOTO: M:TEL

– Kao što znate, pokrenuli smo akciju darivanja školskih i dečijih igrališta različitim opštinama; danas je na redu Prijedor. Gradonačelnik me je informisao da su i druge društveno odgovorne kompanije napravile igrališta i da je već više od 40 igrališta napravljeno u Prijedoru. To me ispunjava optimizmom da smo još uvijek dobri ljudi i da još uvijek radimo za zajednicu, a ne samo za profit. Mi smo napravili jedno, čini mi se, svjetski lijepo igralište za djecu Prijedora, na kojem bi pozavidio svaki veliki grad i nadam se da će oni u tome uživati. Gradonačelniku sam prenijela i našu želju da pomognemo seoskim opštinama uvođenjem interneta, u pravljenju igrališta, ali i u opremanju njihovih informatičkih kabineta, odnosno prenijela sam da je m:tel tu za Prijedor, kao i za sve ostale građane Republike Srpske – rekla je Jelena Trivan.

I gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor obratio se prisutnim medijima.

– Mi smo prije dvije godine pokrenuli jednu aktivnost za srećno djetinstvo, gdje smo uz podršku naših privrednika krenuli u rekonstrukciju i izgradnju novih dječijih igrališta. Ovo je zasigurno jedan od najozbiljnijih i najskupljih projekata, i zaista, kada pogledate, vidite da je ovo savremeno i moderno dječije igralište na kojem će uživati mališani cijelog grada. Posebno me raduje što kompanije poput m:tel-a i drugih firmi iz našeg grada imaju društvenu odgovornost i žele da lokalnoj zajednici pokažu da su tu, da su uz nas, uz naše sugrađane. Kao što je i gospođa Trivan najavila, mi ćemo nastaviti saradnju i u narednom periodu uz dogovor i saglasnost naših sugrađana, odredićemo projekte i odrediti prioritete – istakao je on.

Kao i u drugim gradovima kojima je m:tel darovao dječija igrališta, sve igračke koje se nalaze na prilagođenoj sigurnosnoj podlozi atestirane su u skladu s evropskim standardima i bezbjedne za igru. Mališani iz prijedorskog naselja Kokin grad sada mogu da uživaju u spravama za igru, kulama, toboganima, penjalicama i tunelima, a tu su i ljuljaške i njihalice, klackalice i igra “školice” na podlozi… Svakako, postavljene su i klupe za njihove roditelje, a izgrađena je i česma.

Ova investicija je još jedan dokaz da m:tel u okviru svog društveno odgovornog poslovanja ulaže u zajednicu u kojoj posluje, nastojeći da bude prisutna u svim gradovima i mjestima, kao i u svim oblastima humanog djelovanja u društvu.

F.T.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije