Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PRIJEM U BEOGRADU Dodik: Srpska – dokaz naše slobode i želje da živimo u miru

Politika
Autor:

Foto: Srna

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras u Beogradu da u Republici Srpskoj postoji jasno opredjeljenje očuvanja Srpske, koja je trajna kategorija stvorena da bi čuvala slobodu srpskog naroda na tom prostoru, te poručio da je srpski narod svjestan da nema slobode bez Srpske.

Dodik je novinarima u Beogradu, uoči prijema povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, i 28 godina od donošenja prvog Ustava Srpske, rekao da su sve ove godine od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma Srpska i njene institucije bile izložene stalnom nastojanju njihovog nestanka, iza čega su stajali koalicija Bošnjaka i međunarodnog faktora, predvođenog SAD.

– Uvijek su kreirali rješenja da slome nadležnosti Srpske. Mi smo danas više nego ikada izloženi bjelosvjetskim pritiscima – naglasio je Dodik.

On je poručio da niko nije pobijedio srpski narod na način da mu nametne jaram i da je rješenje za situaciju u BiH da Republika Srpska očuva svoju ustavnu poziciju, da se vrati na izvorni Dejton i da se sarađuje u regionu.

Dodik je zahvalio Srbiji i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću za svu pomoć Srpskoj.

– Ovo što danas imamo je dokaz da je Republika Srpska voljena i da nećemo odustati od prava da je branimo. Rješenje je da se okrenemo prijateljima i onima koji su pokazali da nas uvažavaju, a da se okrenemo od onih koji to ne čine – naglasio je Dodik.

Foto: Srna

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađan Cicović rekao je da večerašnji prijem povodom 9. januara Dana Republike Srpske i 28 godina od usvajanja prvog Ustava Srpske, vidi kao uvijek novi susret Srbije i Srpske i dragih gostiju.

Cicović je istakao da je saradnja Srbije i Republike Srpske iskrena i otvorena, te da nikad nije bila bolja i sadržajnija, nego u ovim godinama, što je poseban podsticaj da se unapređuje.

Obraćajući se okupljenim zvaničnicima Srpske i Srbije u zgradi Skupštine grada Beograda, Cicović je istakao da je Republika Srpska, usvajanjem svog prvog Ustava, pokazala čvrsto opredjeljenje da živi u pravno uređenom sistemu slobode i stvaralaštvu.

n je rekao da Republika Srpska nikome ne prijeti i ne ruši BiH, kao što joj se spočitava, ali je itekako svjesna da se i poslije rata, u kojem su mnogi mladi ljudi ugradili svoje živote u njenu odbranu, mora da priziva i opominje koliko je i u ovom trenutku najpotrebnije svesrpsko jedinstvo i čvrst stav u odbrani i njene zemlje, i naroda, i politike.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO