Politika

„Prijete im iz američke turističke agencije“ Gorica Dodik objavila da je poznati dostavljač hrane otkazao saradnju sa njenim restoranom

Ćerka Milorada Dodika, Gorica, objavila je da je, zbog američkih sankcija, poznati dostavljač hrane otkazao saradnju sa njenim restoranom u Banjaluci.

„Prijete im iz američke turističke agencije“ Gorica Dodik objavila da je poznati dostavljač hrane otkazao saradnju sa njenim restoranom
FOTO: ATV/SCREENSHOT

Kaže da su ih zvali iz „američke turističke agencije iz SA“ kako oslovljava Ambasadu SAD u BiH.

-Američka turistička agencija iz SA se opet oglašava, izgleda im posao zatajio pa ni glavna maskota više ne donosi profit svojim video promocijama. Nego kad smo kod amera, danas je Glovo otkazao saradnju sa restoranom Agape, uz obrazloženje da su u vlasničkoj strukturi većinom ameri pa moraju. Zovu ih iz ove gorepomenute agencije i prijete. Tako da od sada hranu možete naručiti putem drugog dostavljača. Malo reklame, šta fali – objavila je Gorica Dodik na društvenoj mreži X.

Inače, u implikaciji američkih sankcija navedeno je da finansijske institucije i druga lica koja učestvuju u određenim transakcijama ili aktivnostima sa sankcionisanim pojedincima mogu se time izložiti sankcijama ili biti predmetom prinudne naplate potraživanja.

Pročitajte još

Podsjećamo, Gorica je, zajedno sa bratom Igorom Dodikom, kao i nekoliko porodičnih firmi, nedavno dodata na tzv. crnu listu SAD.

Njena reakcija na uvođenje sankcija 20. oktobra bila je: „Šmrc, baš me je potreslo“.

Podsjećamo, u obrazloženju sankcija, Ministarstvo finansija SAD navelo je da je od 2021. Milorad Dodik povećao angažman svoga sina, Igora Dodika i kćerke Gorice Dodik u političkim i poslovnim aktivnostima u RS „što je dovelo do zabrinutosti da je RS sve više Dodikov porodični biznis, a ne politički entitet BiH“.

-Stepen korumpiranosti Dodikove porodice takođe je izazvao zabrinutost među državama koje su zainteresovane za strana ulaganja u RS, što je neke od njih navelo da se uzdrže od toga jer vjeruju da bi bilo kakva finansijska pomoć vjerovatno završila u rukama Dodika i njegove porodice, a ne u institucijama RS – naveli su iz SAD.

Geopolitička analitičarka

Osim što je uspješna biznismenka, Gorica Dodik svojim analizama sve ozbiljnije uplovljava u geopolitičke vode.

Marfi je željan krvi i sukoba, nedostaje mu stavka u CV da je izazvao rat i da uzdignute glave moze da ode u penziju. Ovde je bilo i previše sukoba i nedužnih žrtava, niko ne smije da nasjedne na njegovu ratnohuškačku priču koja njemu donosi dobro, neki orden i pun bankovni račun. Samo se sjetite kako su zakuvali i na kraju napustili Avganistan kada su iscrpili sve resurse, kako su iskoristili Ukrajinu i onog cirkusanta. Njima je jedini cilj da imaju neko žarište na svijetu da bi zgrtali pare na nesrećama drugih naroda – objasnila je Dodikova.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije