Hronika

PRIJETI MU DOŽIVOTNA ROBIJA Počinje suđenje bivšem mužu Ane Knežević ZBOG OTMICE

Srbin David Knežević, trebalo bi danas da izađe pred sudiju zbog sumnje da je oteo svoju bivšu suprugu Anu Knežević u Madridu.

Ana i David Knežević
FOTO: DRUSTVENE MREZE

Za ovom Kolumbijkom se traga već 100 dana, a Srbinu su lisice na ruke stavljene 4. maja na aerodromu u Majamiju.

Ana Knežević, državljanka SAD kolumbijskog porijekla, nestala je početkom februara ove godine u glavnom gradu Španije. Nakon burnog razvoda sa Srbinom, Davidom Kneževiće, ona se preselila u Madrid sa Floride, kako bi se oporavila od svega. Njoj se izgubio svaki trag nakon što je nepoznata osoba sa motociklističkom kacigom obojila sigurnosne kamere na ulasku u zgradu u kojoj je živjela u luksuznom naselju.

Optužen za kidnapovanje, ne i ubistvo

Optužnicom se Davidu Kneževiću na teret stavlja da je putovao iz Majamija u Madrid kako bi kidnapovao bivšu suprugu.

Kako pišu američki mediji, Ana je u optužnici navedena kao “žrtva kidnapovanja”, jer još uvijek nema dokaza da je ona ubijena budući da njeno tijelo nije pronađeno.

Odbijeno jemstvo

Sud je prošle nedjelje odbio jemstvo za uslovno puštanje na slobodu jer, po ocjeni sudije, njegovo bogatstvo i veze koje ima u inostranstvu mogu da osiguraju lak bijeg od pravosudnih organa.

“Optužnica se zasniva na posrednim dokazima”

Početak suđenja Srbin zakazan je za danas, 20. maj.

Za krivično djelo koje mu se stavlja na teret zaprijećena je kazna i do doživotnog zatvora.

Federalni sudija Edvin G. Tores istakao je da je donošenje odluke o podizanju optužnice bilo veoma teško, ali da se zasniva na posrednim dokazima iako tijelo nestale žene nije pronađeno, prenijeli su američki mediji.

Pročitajte još

Uhapšen na aerodromu

David Knežević uhapšen je 4.maja ove godine na Internacionalnom aerodromu u Majamiju prilikom dolaska iz Srbije. Njemu se na teret stavlja da je prije nestanka Ane Knežević sa Floride doletio u Srbiju. On je, kako je utvrđeno, iznajmio automobil kojim je prešao skoro 8.000 kilometara.

Iznajmio auto sa zatamnjenim staklima

Kako su prenijeli mediji, istražnim radom policija je otkrila da je David Knežević otputovao iz Srbije, preko cijele Evrope, do Španije i da je putovanje trajalo 26 sati u oba smjera, a to je razdaljina između Beograda i Madrida.

Kako su saopštili organi, David Knežević je 27. januara sa međunarodnog aerodroma u Majamiju odletio za Tursku, nakon slijetanja u Istanbul otišao je u Beograd. On je potom napustio Srbiju 30. januara, a vratio se 5. februara, dan nakon što je njegova bivša žena nestala. 

Takođe, navedeno je da je David Knežević iznajmio „pežo 308“, koji je vratio 15. marta.

– Vlasnik agencije za iznajmljivanje automobila obavijestio je policiju da je, kada je Knežević vratio vozilo, agencija za iznajmljivanje otkrila da su stakla bila zatamnjena, da su okviri registarskih tablica promjenjeni i da su dvije naljepnice uklonjene s vozila. Vozilo je prešlo otprilike 7.677 kilometara dok je bilo kod Kneževića – naveli su mediji u SAD.

Otprilike u to vreme jedan muškarac je podneo prijavu španskoj policiji da su mu ukradene registarske tablice, navodi se u sudskim dokumentima. Kasnije je pregledom čitača registarskih tablica utvrđeno da su te tablice uočene u blizini stana Ane Marije Knežević u Madridu i da su prošle kroz španske naplatne stanice 2. i 3. februara – pričvršćene za „pežo“.

Lažno predstavljanje

Istražni organi navode da je 4. marta žena koja se predstavila kao Ana Marija Knežević nazvala osiguravajuće društvo da poništi tri polise osiguranja vezane za njen i Davidov posao.

– Tokom poziva u pozadini su se čula djeca – navodi se u sudskim dokumentima, a policiji je privuklo pažnju to što Ana Marija Knežević nema djecu, piše Blic.

Sudski dokumenti navode da su istražitelji kasnije saznali da je telefonski broj pozivaoca “bio u vlasništvu kompanije Davida Kneževića i da je on naveden kao kontakt za telefonski broj“.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu