Hronika

PRIJETI MU ZATVOR Silovao kozu dok je drugi sve to snimao, pa danima bježao od policije

Nikoli J, muškarcu koji je uhapšen nakon što je na internetu osvanuo snimak kako seksualno zlostavlja životinju kod Obrenovca, prijeti do dvije godine zatvora.

Muškarac koji je osimnjičen da je seksualno napastvovao kozu
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

Podsjetimo, na Tviteru je osvanuo uznemirujući snimak na kojem se vidi kako muškarac maltretira životinju i seksualno je napastvuje.

Kako se saznaje, jezivi snimak je nastao, kako se sumnja, 25. juna ove godine. Nakon prijave 2. jula, policija je izašla na lice mjesta ali nisu zatekli osumnjičenog.

Za njim je raspisana policijska potraga, a on je uhapšen poslije tri dana potrage.

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično djelo zlostavljanje i mučenje životinja. Maksimalna kazna predviđena za ovo krivično djelo je dvije godine zatvora.

Pročitajte još

– Ko kršeći propise ubije, povrijedi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dvije godine – navodi se u Krivičnom zakonu.

Kako se saznaje, Nikola J. je rodom iz Hrvatske, a u Srbiju se doselio devedesetih godina. Osumnjičeni nema krivični dosije.

– Ispitano je nekoliko osoba, u pitanju su sva posredna saznanja. Svi ispitivani su saslušani u svojstvu građana. Očekuje se da se ispita i čovjek koji je snimao događaj, zbog čega je sve to usnimio, šta se dogodilo – navodi izvor Blica.

Nakon što je uhapšen, Osnovno javno tužilaštvo u Obrenovcu je odredilo zadržavanje do 48 časova osumnjičenom, a očekuje se da u tom roku bude i saslušan kod tužioca.

Uznemirujući snimak osvanuo na internetu

Na snimku se vidi kako muškarac drži kozu za rogove i siluje dok ga drugi, koji snima, bodri, navija i smije se dok nemoćna životinja pokušava da se odbrani.

Na Tviteru je objavljen navodni identitet muškarca, kao i da se radi o osobi sa Umke.

Kako se navodi, odmah je pozvana policija, koja je izašla na lice mjesta, ali nisu zatekli osumnjičenog muškarca, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu