Hronika

"PRIJETILE SU DA ĆE BACITI ZLE ČINI AKO IM NE DAM PARE" Policija traga za Srpkinjama koje su ojadile i prevarile državljanku BiH

Austrijska policija traga za dvije Srpkinje koje su, predstavljajući se kao sveštenice vudu magije, iznudile nekoliko hiljada evra od državljanke BiH (53) koja živi u Klagenfurtu.

"PRIJETILE SU DA ĆE BACITI ZLE ČINI AKO IM NE DAM PARE" Policija traga za Srpkinjama koje su ojadile i prevarile državljanku BiH
Foto: Profimedia

Kako su prenijeli tamošnji mediji, oštećena žena je otišla u lokalnu policiju i ispričala da je sa dvije Srpkinje stupila u kontakt preko oglasa. Rekla je da je zatražila njihovu “magijsku” pomoć, jer je suprug htio da se razvrede.

Imala problem

Muž mi je rekao da više ne želi da budemo zajedno, što me je veoma pogodilo i uzrujalo. Zato sam potražila pomoć od dvije Srpkinje koje su na jednom sajtu postavile oglas u kome su navele da pomoću vudu magije rješavaju ljubavne probleme, i to raznim čajevima i napicima. Na osnovu toga, pomislila sam da lako mogu da riješe i moj problem – rekla je državljanka BiH inspektorima i dodala:

– Te napitke je trebalo da dajem suprugu. Tvrdile su da će se od njih smiriti i odustati od razvoda kada ispije određenu dozu – pišu austrijski mediji.

Prevarena žena je ispričala policiji da je sa vudu sveštenicima najprije razgovarala telefonom.

– U prvom razgovoru jedna od njih mi je rekla da rješavaju moj problem 100 odsto i da ne brinem. Dale su mi instrukcije i pomislila sam da je to to. Međutim, poslije izvjesnog vremena njih dvije su se pojavile na mojim vratima i tražile da im platim nekoliko hiljada evra – navodno je ispričala državljanka BiH inspektorima.

Prema njenim riječima, kada je odbila da im plati, žene, koje su se predstavile kao vudu sveštenice, zaprijetile su joj da će na nju baciti zle čini.

Bila u strahu

– U strahu da me ne omađijaju, dala sam im novac i nakit koji su mi tražile. Potom su nestale. Ubrzo sam shvatila da sam žrtva prevare i da vjerovatno neću biti posljednja ukoliko ih ne prijavim – navodi žrtva.

Austrijski mediji pišu da je oštećena opisala prevarantkinje i pokazala im oglas preko kojeg je sa njima stupila i kontakt.

– Odmah su počeli da tragaju za dvema ženama, za koje se sumnja da su iz okoline Novog Sada. Jedna od njih je navodno i u Srbiji poznata kao vračara – pišu mediji i dodaju da je tamošnja policija zatražila pomoć i srpskih kolega kako bi što prije pronašli varalice.

Apel za građane – ne vjeruje vračarama!

Policija je upozorila građane na ovakve prevarante, naročito zbog toga što su novčani iznosi koje oni uzimaju od lakovernih veliki.

– Iza navodnih proroka i magova se uglavnom kriju obične varalice. Oni vrbuju nesrećne, bolesne i ljude sa velikim problemima, garantujući im rješenje i izlaz, ali od toga u većini slučajeva ne bude ništa – upozorili su građane iz austrijske policije, apelujući na njih da ne stupaju olako u kontakt sa nepoznatim ljudima preko društvenim mreža.