Sudbine

PRIJETILI JOJ OTMICOM SINA Fatalna misica Biljana Ristić bila je predmet požude, a privatno je prošla kroz pakao

Biljana Ristić napustila je Srbiju kada su devedesetih godina njoj i njenom suprugu direktoru, Radio-televizije Srbije Dušanu Miteviću prijetili kidnapovanjem sina Adama.

Biljana Ristić
FOTO: ĐORĐE KOJADINOVIĆ/RINGIER

Mitevići su 1999. napustili Beograd i preselili se u Budimpeštu, gdje je Dušan preminuo nekoliko mjeseci kasnije.

Poslije toga Biljana Ristić praktično je nestala sa medijske scene.

Sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, zabavno-muzički program bilo je teško zamisliti bez Biljane Ristić. Zahvaljujući ocu, diplomati, Biljana je u Njujorku stekla najviše obrazovanje, ali su je privlačila svjetla reflektora.

Za mis Jugoslavije, zemlje koja je imala više od dvadeset miliona stanovnika, izabrana je 1972. godine.

Pobijedila sam, a svaka djevojka je bila ljepša od mene. Imala sam više sreće nego pameti. Pomogao mi je moj engleski, a imala sam i to „zvrkasto”, mangupsko u sebi i neki šarm. Veliki aplauz sam dobila u Londonu, na izboru za mis svijeta, a i tamo su mi sve bile ljepše od mene. Bila sam među prvih 15, šarmirala sam žiri u kome je bio i glumac Piter Selers – pričala je Biljana, koju su zbog talenta za imitaciju zvali „žena sa hiljadu lica”.

Biljana Ristić
FOTO: ĐORĐE KOJADINOVIĆ / RAS SRBIJA

U jeku popularnosti Biljana se udala za generalnog direktora Radio-televizije Srbije Dušana Mitevića, sa kojim je dobila sina Adama.

U šali su nas zvali ljepotica i zvijer. Bili smo u braku 24 godine. Jako sam voljela Dušana, bio je divan čovjek i najpametniji muškarac na svijetu. Obrazovan, harizmatičan, pravi džentlmen sa autentičnim duhom i šarmom. Nema takvih. Ostavku je podnio onog časa kada su studenti od njega to zatražili, što je izazvalo burne reakcije u vlasti – ispričala je u jednom od rijetkih intervjua u kojima se osvrnula na burne devedesete.

Mitevići su 1999. godine, pošto im je prećeno otmicom sina, napustili Beograd i preselili se u Budimpeštu, gdje je Dušan preminuo nekoliko mjeseci kasnije.

Adam Mitević, sin Bijane Ristić, je dana uspješan fotograf, producent i reditelj. Mnogi kažu da je naslijedio lepotu i šarm upravo od svoje majke.

Krajem maja Biljana će napuniti 73. godine i danas plijeni lijepim i njegovanim izgledom, kao i neprolaznim šarmom, uvjerili smo se zahvaljujući Marijani Mateus, koja je na Instagramu objavila zajedničku fotografiju, piše Alo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu