Gradovi

“PRIMJER LIJEPE SREDINE“ Priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ loparskoj privredi i pojedincima (FOTO)

Opština Lopare na večerašnjoj dodjeli priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci imala je pet laureata.

“PRIMJER LIJEPE SREDINE“ Priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ loparskoj privredi i pojedincima (FOTO)
FOTO: SRPSKAINFO

Za doprinos zdravstvu i poboljšanju zdravstvenih uslugu priznanje i statuetu dobio je direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković.

Foto: Srpskainfo
Foto: Srpskainfo

Nešković je zahvalio dobijenim priznanjem istakavši da je zadovoljstvo veće jer dolazi iz oblasti humanog rada.

Trudio sam se zajedno sa mojim saradnicima da obezbijedimo što bolje zdravstvene usluge stanovnicima majevičkog kraja. Radom i zalaganjem obezbijeđeni su brojni infrasturkturni projekti i oprema neophodna za uspješan rad zdravstvene ustanove – rekao je Nešković novinarima.

Dobitnik statuete „Kapetan Miša Anastasijević“ je i uspješni privrednik iz Austrije, rođeni Majevičanin Dragan Jović koji nesebično ulaže u svoj rodni kraj a podigao je impozantni voćnjak sa 40.000 stabala šljive.

Iz Lopara je nagrađena i firma „Termal int“ koja je jedina frabrika radijatora i peći u BiH.

Načelnik Lopara Rado Savić prisustvovao je večerašnjoj dodjeli priznanja i izrazio zadovoljstvo što je na ovom nivou prepoznat rad pojedinaca i preduzeća iz ove opštine.

– Očekujem još bolje rezulate od ovih i drugih privrednih subjekata iz naše opštine – rekao je Savić.

Za razvoj porodičnog biznisa dobitnik statuete je i Goran Gajić iz Smiljevca kod Lopara vlasnik firme za proizvodnju jahti „Smiljevac prom“.

Vodeničar Anđelko Delić iz Priboja kod Lopara dobitnik je statuete za očuvanje tradicije vodeničarstva.

Predsjednik žirija za dodjelu priznanja profesor Novosadskog univerziteta Radovan Pejanović rekao je da je opština Lopare veoma značajna kao ime lokalne zajednice i da je ona primjer lijepe sredine u kojoj se u posljednje vrijeme dešavaju pozitivni pomaci čemu svjedoče brojne večerašnje nagrade.

Priznanja su dio projekta “Put ka vrhu” čiji je cilj afirmacija preduzetništva, izgradnja i jačanje prosperiteta u duhu unapređenja prekogranične saradnje, a realizuju ga Univerzitet u Novom Sadu i Banjaluci, te novosadska agencija “Media invent”, uz pomoć i podršku Privrednih komora Vojvodine i Republike Srpske. Projekat se sprovodi u Republici Srpskoj od 2016. godine.