Društvo

PRIORITETI SIPE Ćulum: Važno je spriječiti ilegalne migracije

Direktor Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH Darko Ćulum rekao je da će se truditi da rezultate Sipe podigne na viši nivo.

PRIORITETI SIPE Ćulum: Važno je spriječiti ilegalne migracije
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Što, kako kaže, podrazumijeva i efikasniju međunarodnu i međuagencijsku saradnju bezbjednosnih struktura, te posebno istakao značaj sprečavanja ilegalnih migracija.

Ćulum je naveo da će prioriteti rada Sipe biti i borba protiv terorizma, kao globalne prijetnje koja ne poznaje granice i najvećeg bezbjednosnog izazova današnjice, te svih vidova organizovanog kriminala, posebno korupcije, pranja novca, trgovine i krijumčarenja ljudi, koji su brana napretku društva, prije svega EU integracijama.

On je za “Dnevni avaz” rekao da ova agencija za sprovođenje zakona u BiH ima ljudske i materijalno-tehničke kapacitete koji mogu da odgovore najsloženijim bezbjednosnim izazovima.

– Sipa, sa mnom na čelu, sigurno će postupati profesionalno i zakonito, te prema svima jednako. Mi ćemo svaki posao u konkretnom periodu obaviti profesionalno i do kraja – poručio je Ćulum.

On je napomenuo da Sipa nikada ne postupa prema građanima na osnovu njihovog opredjeljenja, odnosno njihove nacionalne, vjerske, jezičke ili druge opredijeljenosti.