Gradovi

PRIPREME U TOKU Turistička organizacija Trebinja se nada dobroj sezoni, rezervacije stižu i iz Skandinavije

Turistička organizacija grada Trebinja uveliko se priprema za predstojeću turističku sezonu, a aktuelne informacije govore u prilog tome da će i ovo biti dobra turistička godina, rekao je stručni saradnik u gradskoj Turističkoj organizaciji Žarko Vico.

PRIPREME U TOKU Turistička organizacija  Trebinja se nada dobroj sezoni, rezervacije stižu i iz Skandinavije
FOTO: D. ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

Prema njegovim riječima, tempo rezervacija u ovom momentu prati onaj iz 2019. godine i od lani, kada je posjećenost bila izuzetno velika, tako da se može očekivati dobra turistička sezona u najjužnijem gradu Republike Srpske.

– Sve bolja svjetska epidemiološka situacija uslovila je da imamo rezervacije iz različitih zemalja Evrope, a zabilježili smo posjete turista iz skandinavskih zemalja što nas je ohrabrilo i obradovalo – rekao je Vico novinarima.

Pročitajte još

On je najavio da će se trebinjska Turistička organizacija krajem marta predstaviti na dva velika turistička sajma – u Ljubljani i u Beogradu.

– U Beogradu ćemo nastupiti u okviru zajedničkog štanda Turističke organizacije Republike Srpske i predstaviti kompletnu ponudu Trebinja, dok ćemo u Sloveniji akcenat staviti na avanturistički turizam – rekao je Vico.

On je napomenuo da će gradska Turistička organizacija u okviru kampanje “Gradimo turizam zajedno”, koja ima za cilj registraciju neregistrovanog smještaja, organizovati kurs englskog jezika kao izraz dobre volje i motivaciju i za one koji se još nisu prijavili da to učine.

Prihvati notifikacije