Kultura

PRIPREME ZA EVROVIZIJU 2021. Prijavljena 41 zemlja, učestvuje i Srbija

Evropska radiodifuzna unija (EBU) saopštila je da je učešće na "Pjesmi Evrovizije", koja bi sljedeće godine trebalo da bude održana u holandskom gradu Roterdamu, potvrdila 41 zemlja, među kojima je i Srbija.

PRIPREME ZA EVROVIZIJU 2021. Prijavljena 41 zemlja, učestvuje i Srbija
FOTO: GEORGI LICOVSKI/EPA

Učešće na takmičenju sljedeće godine potvrdile su iste zemlje koje je trebalo da nastupaju na ovogodišnjoj “Pjesmi Evrovizije” koja je otkazana zbog pandemije korona virusa.

Zbog otkazivanja takmičenja, Evropska radiodifuzna unija je donijela odluku da se organizacija Evrosonga sljedeće godine ponovo prepusti holandskim emiterima, a festival bi trebalo da se održi od 18. do 22. maja 2021. godine.

– Zahvalni smo zbog posvećenosti 41. emitera za pomoć u ponovnom organizovanju i povratku “Pjesme Evrovizije” – rekao je Martin Esterdal, izvršni supervizor takmičenja.

Dodao je da EBU zajedno sa holandskim emiterima NPO, NOS i AVROTROS radi na četiri scenarija za održavanje “Pjesme Evrovizije” sljedeće godine i da su u stalnom kontaktu sa svim učesnicima.

Radi se na četiri moguća scenarija za takmičenje: Evrovizija 2021.

Izvršni producent takmičenja Sice Baker naveo je da su organizatori pred sebe postavili visoku ljestvicu za predstojeće takmičenje i da je u toku izrada protokola u cilju zaštite zdravlja zaposlenih, takmičara, novinara i posjetilaca.

Osim Srbije, na takmičenju će učestvovati Albanija, Australija, Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Bjelorusija, Bugarska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Gruzija, Hrvatska, Irska, Island, Italija, Izrael, Jermenija, Kipar, Letonija, Litvanija, Malta, Moldavija, Nemačka, Norveška, Poljska, Portugalija, Rumunija, Rusija, San Marino, Severna Makedonija, Slovenija, Španija, Švajcarska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Ukrajina i domaćin Holandija.