Gradovi

PRISUSTVOVAO IZASLANIK PATRIJARHA PORFIRIJA Episkop Jefrem pred više od 1.000 vjernika služio u manastiru Osovica (FOTO)

U manastiru Osovica kod Srpca danas je u prisustvu više od hiljadu vjernika Svetom arhijerejskom liturgijom koju su služili episkopi banjalučki i marčanski Jefrem i Sava proslavljen praznik ikone Presvete Bogorodice Trojeručice.

PRISUSTVOVAO IZASLANIK PATRIJARHA PORFIRIJA Episkop Jefrem pred više od 1.000 vjernika služio u manastiru Osovica (FOTO)
FOTO: SRNA

Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem čestitao je praznik svim vjernicima, a posebno bratiji manastira Osovica na čelu sa protosinđelom Teofilom.

– Danas imamo posebnu čast da je sa nama izaslanik Njegove svetosti patrijarha Porfirija, episkop Sava, koji donosi blagoslov u manastir Osovica – istakao je episkop Jefrem u svojoj besjedi.

Pročitajte još

Episkop marčanski Sava izrazio je zadovoljstvo što danas boravi u manastiru Osovica i učestvuje u sabranju posvećenom Presvetoj Bogorodici.

– Neka bi dao Gospod da Presveta Bogorodica uznese naše molitve pred presto Božiji, a od Njega nam bio svaki blagoslov na iscjeljenje i duhovno i tjelesno – rekao je vladika Sava.

U toku liturgije episkop Jefrem je rukopoložio protosinđela Teofila u čin Visokoprepodobnog arhimandrita osovičkog.

Današnjem prazniku prisustvovali su i ministar finansija u Vladi Republike Srpske Zora Vidović, potpredsjednik Narodne skupštine Srpske Milan Petković, direktor Centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih Milorad Kojić, direktor Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović, zamjenik načelnika opštine Vladimir Gužvić, predsjednik Skupštine opštine Srbac Miloš Budić i direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić.

U toku cijelog dana u manastiru Osovica biće služeni akatisti i molebani Presvetoj Bogorodici.

Prihvati notifikacije