Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“PRITISAK NA SRBIJU” Dodik tvrdi da je ostavka Haradinaja NOVA FARSA međunarodne zajednice

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je večeras da mu ostavka Ramuša Haradinaja liči na dosadašnje farse koje je pravila međunarodna zajednica, a koja ima za cilj da se vrši dalji pritisak na Srbiju.

Dodik je, u izjavi RTS, rekao da sve ide ka tome da se “opera” još jednom biografija Haradinaja, da može ponovo da se vrati u politički život Kosova.

– Mi Srbi ne smijemo da budemo naivni oko toga. Potpuno vjerujem da tu postoji konekcija i saradnja međunarodnog faktora i nekog ko vodi čitav taj projekat oko Kosova i samog Haradinaja. Izgleda veoma farsično kada kaže da ide tamo kao ime, a ne kao država. Čitava priča oko vlasti u Prištini ima teroristički predznak – naglasio je on.

Dodao je i da činjenica da Haradinaju nije presuđeno u Haškom tribunalu njega navodi da je riječ o farsi koja treba da vrši dodatni pritisak na Srbiju i Aleksandra Vučića.

Dodao je da je neophodno da “zajedno posvetimo više pažnje, jer to čitav srpski narod očekuje, posebno u RS, da se rješenje postavi kao svesrpsko pitanje”.

– Ne može biti rješenja za jedan narod koji ima sva prava na štetu države Srbije, a da jedan dio naroda u RS mora da ćuti i trpi torturu međunarodnog faktora koji mu je namijenio ulogu života u državi koja ne može da funkcioniše – rekao je Dodik.

Kaže da takse treba da se ukinu, ali to nije definitivno rješenje, već moraju da se nastave razgovori.

– Mislim da oko predsjednika Vučića i njegove pregovaračke pozicije treba da se okupe svi politički i nacionalni faktori Srbije i da podstaknu njegovu snagu, jer je očigledno da će međunarodna zajednica po ustaljenom okviru reći “imamo operaciju sa njima, oni nisu više tu, morate i vi nešto da učinite”. Znamo da je Vučić tvrd pregovarač i da nikakvih ustupaka na uštrb nacionalnih interesa za Srbe neće biti – objasnio je on.

Rekao je da treba težiti kompromisu i konsenzusu koji mora biti opšte prihvatljiv.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO