Politika

PRIVATNA, A NE POLITIČKA POSJETA Grabar-Kitarović u Tesliću sastala se sa kardinalom Puljićem (FOTO)

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović prisustvovala je danas misi u Župnoj crkvi u mjestu Komušina kod Teslića, a na novinarska pitanja nije željela da odgovara.

PRIVATNA, A NE POLITIČKA POSJETA Grabar-Kitarović u Tesliću sastala se sa kardinalom Puljićem (FOTO)
FOTO: SRNA
Foto: Srna
Foto: Srna

Grabar-Kitarović je u prisustvu mnoštva političara i na hiljade vjernika bila na misi koju je u Župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije služio kardinal Vrhbosanske nadbiskupije Vinko Puljić, a prije mise sastala se sa kardinalom, međutim, nije poznato o čemu su razgovarali.

Portparol hrvatske predsjednice kazala je da ova posjeta Grabar-Kitarović nije politička, već privatna.

Foto: Srna
Foto: Srna

Inače, ovo je njen dolazak u Bosnu i Hercegovinu nakon što je objavila da će se ponovo kandidovati za poziciju predsjednice Republike Hrvatske, ali i spornih izjava na račun naše zemlje u Izraelu.

Svetilište u malo mjestu Komušina godišnje posjeti 20.000 katolički vjernika i hodočasnika, a radi se o najvećem majranskom svetilištu u Vrhbosanskoj nadbiskupiji koju je priznao i Vatikan. I ove godine tu je stiglo mnogo katolika iz BiH i dijaspore.

Kako se u Hrvatskoj uskoro održavaju predsjednički izbori, ovaj dolazak Grabar-Kitarović može se protumačiti i kao predizborni potez, piše Klix.

Nakon mise u Župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije Komušini, kojoj je prisustvovala predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Puljić je podsjetio na značaj ovog sjedišta i pojasnio da predsjednik Hrvatske boravi kao vjernik, a da je njeno prisustvo podrška nekadašnjim stanovnicima za održiv povratak.

Kitarovićevoj je od predstavnika Župe uručena zahvalnica.

Svečanosti su prisustvovali i potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković, delegat Kluba Hrvata u Vijeću naroda Republike Srpske Davor Čordaš, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dragan Bogdanić i ambasador Hrvatske u BiH Ivan Sabolić.

(Klix, Srna)