Društvo

PRIVREMENO RJEŠENJE Vozila ponovo mogu magistralom Banjaluka - Jajce, ali jednom trakom

Dionica magistrale od Banjaluke prema Jajcu u mjestu Dabrac, gdje se nedavno dogodio veliki odron, ponovo je od juče otvorena za saobraćaj, ali samo jednom trakom.

PRIVREMENO RJEŠENJE Vozila ponovo mogu magistralom Banjaluka - Jajce, ali jednom trakom
FOTO: N1

Nakon 18 dana potpune obustave saobraćaja na dionici magistralog puta (M16) od Karanovca do Crne Rijeke, vozila sada mogu prolaziti naizmjenično, a saobraćaj reguliše semafor.

Rješenje za izmjenu režima saobraćaja na magistralnom putu M-16, dionica Karanovac Crna Rijeka, u mjestu Dabrac, donijelo je Ministarstvo saobraćaja i veza RS, po zahtjevu preduzeća „Mrkonjićputevi“, potvrđeno je za Srpskainfo iz ovog ministarstva.

-Izmjena režima saobraćaja će se provoditi od 06. marta do saniranja oštećenja na magistralnom putu i sticanja uslova za bezbjedno i nesmetano odvijanje saobraćaja, odnosno za vrijeme izvođenja radova na sanaciji oštećenja na putu i provođenja mjera potrebnih za bezbjedno i nesmetano odvijanje saobraćaja do kojih je došlo usljed odrona – navode iz Ministarstva saobraćaja i veza RS.

Kako saznajemo, odluka da se u ovom mjestu počnu propuštati vozila donesena je nakon što je komisija “Puteva Republike Srpske“ sagledala stanje i opasnost za dalje odvijanje saobraćaja u ovom mjestu koja prijeti i nakon odrona, s obzirom na to da su vidljive pukotine na kosinama usjeka gdje se prethodno odronila velika količina kamena.