Društvo

PRIZNANJE Inspektor Trivanović izabran za najboljeg polaznika UN obuke za mirovne misije

Inspektor MUP RS, Dragan Trivanović, odabran je za najboljeg polaznika UN obuke za mirovne misije koja se održavala u prvoj polovini oktobra u Sarajevu.

PRIZNANJE Inspektor Trivanović izabran za najboljeg polaznika UN obuke za mirovne misije
FOTO: PSOTCBIH

UN kurs za policiju UNPOL, počeo je 4. oktobra pod “palicom” službenika Centra za obuku za operacije podrške miru (COOPM) i sedam instruktora iz različitih policijskih agencija iz BiH. Osim Trivanovića, kurs je pohađalo još 18 učesnika iz različitih policijskih agencija iz BiH.

– COOPM je institucija sa svjetskim renomeom u polju obuke i edukacije o mirovnim operacijama, i ovaj kurs je jedan od mnogih UN i NATO sertifikovanih kurseva koje koje mi izvodimo. Ministarstvo bezbjednosti BiH je prije deset godina prepoznalo naš centar kao kredibilnu instituciju koja je u potpunosti sposobna da obučava i policijske službenike za UN mirovne misije. Ova saradnja će se i dalje nastaviti na obostrano zadovoljstvo – istakao je komandant COOPM, brigadir Elvedin Omić tokom završne ceremonije.

Today, 15 OCT 2021, United Nations Police Officers Course has come to the end after two week of study.The #course was…

Posted by PSOTCBiH on Friday, October 15, 2021

On je dodao da povratne informacije koje dobijaju od policijskih službenika koji su završili obuku, i nakon toga bili upućeni u UN mirovne misije, govore da su na pravom putu i da su im znanja i vještine koje steknu ovdje od vitalnog značaja za zadatke koje tamo obavljaju.

– Sve ovo, naravno, doprinosi pozitivnom imidžu kako našeg centra tako i OS BiH kao i države u cjelini – istakao je Omić.

Prihvati notifikacije