Politika

Priznanje za odanost SPC: Episkop Fotije odlikovao lidera SDS

Njegovo preosveštenstvo, episkop zvorničko-tuzlanski Fotije uručio je danas vršiocu dužnosti predsjednika SDS Milanu Miličeviću Orden Svetog Kralja Dragutina - Prepodobnog Teoktista.

srpska pravoslavna crkva odlikovala Milana Miličevića
FOTO: SDS

Ovo odlikovanje Miličeviću je uručeno za odanost svojoj Crkvi i nesebičnu ljubav, trud i žrtvu iskazanu aktivnim učešćem u životu i radu Crkve, saopšteno je iz SDS.

– Meni je posebno zadovoljstvo i čast što sam imao priliku da mi episkop Fotije uruči orden kralja Dragutina, dakle veliko zadovoljstvo i naravno velika obaveza da nastavim i dalje onim putem kojim sam do sada išao sa svojim saradnicima – izjavio je Miličević nakon primanja odlikovanja koje mu je uručeno u Hramu Presvete Trojice u Tesliću, uz prisustvo vjernika i predstavnika javnog života.

On je svim pravoslavnim vjernicima, koji danas slave Sabor svetog Arhanđela Gavrila, čestito krsnu slavu.

Pročitajte još

Govoreći o današnjem činu, Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije je poručio da je važno da svi budemo zajedno i da znamo da smo pravoslavni Srbi, da poštujemo svoje praznike, tradiciju i običaje.

– Dakle, to je sve veoma bitno, tako da se radujemo da smo danas došli ovdje, da se zajedno Bogu pomolimo za dobro našeg naroda – izjavio je episkop Fotije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu