Gradovi

PRNJAVORČANI SKUPILI POTPISE Traže uređenje Lazine vode

Više od 1.000 stanovnika Prnjavora zahtijeva da se prostor oko izvorišta Dobra voda, ili u narodu poznata kao Lazina voda, uredi.

PRNJAVORČANI SKUPILI POTPISE Traže uređenje Lazine vode
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Cilj je zaštita od fekalija i drugih materija koje negativno utiču na ovo malo prirodno bogatstvo, pored magistralnog puta Prnjavor Klašnice.

Boro Bogičević, jedan od inicijatora akcije, kaže da je potpise sakupljao desetak dana i da je ta brojka premašila hiljadu, što pokazuje veliko interesovanje za izvor, a njemu znači važnu podršku.

– Ideja je da izmjesti put kojim svakodnevo prolazi više stotina automobila, kao i da se uredi prostor oko izvorišta, da to bude šetalište, mjesto za odmor i rekreaciju i da se postave klupe. Potrebno je da se zaštiti i osmisli cijeli ovaj prostor – objašnjava Bogičević.

Prikupljene potpise Bogičević je predao načelniku Darku Tomašu, koji je podržao akciju.

– Podržavam građane u ovoj ideji. Cjelokupno gradsko stanovništvo je snabdjeveno vodom sa Poveliča, ali znam da veliki broj ljudi i dalje koristi ovaj izvor. Vjerujem da bi bilo korisno za sve da se ovaj prostor i izvorište uredi i zaštiti – rekao je Tomaš.

Prnjavorski načelnik je istakao da bi projektno rešenje uređenja i zaštite izvorišta moglo biti gotovo do kraja godine i da bi nakon dobijanja svih dozvola Lazina voda mogla da postane još više prepoznatljiva.