Hronika

Produžen pritvor vozaču “audija”: Izazvao stravičnu nesreću u Hadžićima u kojoj je poginula trudnica

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Hamze Ćatića, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Teška krivična djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim djelom Ugrožavanje javnog saobraćaja, saopšteno je iz Tužilaštva KS.

Produžen pritvor vozaču “audija”: Izazvao stravičnu nesreću u Hadžićima u kojoj je poginula trudnica
FOTO: SRPSKAINFO

Optuženi se tereti da je dana 17 aprila ove godine, oko 18.05, u Hadžićima, krećući se kolovozom Magistralnog puta M-17, iz Sarajeva u smjeru Mostara, upravljao putničkim “audijem A6” krećući se brzinom koja je veća od dozvoljene u naseljenom mjestu, te kao učesnik u saobraćaju na putevima ne pridržavajući se saobraćajnih propisa iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, ugrozio javni promet i doveo u opasnost život ljudi.

Pročitajte još

– Izazvao je sudar sa druga dva vozila, usljed čega je nastupila smrt trudnice H.N. i njenog nerođenog djeteta, dok je oštećena Š.N. zadobila teške tjelesne povrede, a oštećena S.S. lake tjelesne povrede. U optužnici je predloženo da se prema Ćatić Hamzi izrekne mjera zabrane upravljanja prevoznim sredstvom – navodi se u saopštenju.

Kantonalni sud na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo produžio je mjeru pritvora prema optuženom Hamzi Ćatiću.

Riječ je o stravičnoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je stradala trudnica Nejra Hamzić (35) iz Sarajeva.

Nastradala Nejra Hamzić nalazila se u vozilu “seat ibiza” kojim je upravljala njena prijateljica N. Š. (26) iz Sarajeva i koja je teško povrijeđena.

Teške tjelesne povrede zadobili su vozači “audija” Hamza Ćatić (24) i “seat ibize” N.Š. (26) kojima je ljekarska pomoć tada ukazana na KUM KCUS, a bili su zadržani na liječenju na klinici za ortopediju, piše Avaz.

Prihvati notifikacije