Politika

"Proglasićemo nezavisnost ako nam pokušaju oduzeti imovinu" Dodik o razdruživanju Srpske od BiH, dotakao se i ulaska BiH u NATO

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je da će Srpska proglasiti nezavisnost od BiH ako Sarajevo, uz podršku međunarodne zajednice, pokuša da joj oduzme imovinu.

"Proglasićemo nezavisnost ako nam pokušaju oduzeti imovinu" Dodik o razdruživanju Srpske od BiH, dotakao se i ulaska BiH u NATO
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Zapad decenijama ne krije da namjerava da ukine Republiku Srpsku, da potpuno umanji njen značaj i tako stvori centralizovanu i unitarnu BiH. Ako svjetska zajednica pokuša da nametne zakon o imovini, Republika Srpska neće oklevati da proglasi nezavisnost – rekao je Dodik za RIA Novosti.

Dodik je najavio da će ponovo biti razmatran Prijedlog zakon o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, koji je Vlada Srpske povukla iz parlamentarne procedure na doradu.

– Zbog kritika na račun evropskih propisa, dogovoreno je da se ovaj predlog povuče radi daljeg usaglašavanja sa zakonima koji važe u EU – objasnio je Dodik.

Pročitajte još

“Srpska neće dozoliti da BiH uđe u NATO”

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je da Republika Srpska neće dozvoliti ulazak BiH u NATO.

Dodik je istakao da BiH neće ući u NATO imajući u vidu proceduru po kojoj Parlamentarna skupština BiH mora postići saglasnost o ovom pitanju.

– To znači da ovaj dogovor ne može i neće biti postignut – rekao je Dodik za RIA Novosti.

On je dodao da Srbi nikada neće zaboraviti stradanja nevinih civila tokom NATO bombardovanja, tako da nikada neće biti data saglasnost da BiH uđe u NATO.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu