Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PROGOVORILA O PROBLEMU SA ZDRAVLJEM Mirjana Karanović sasvim iskreno o životnim promjenama!

Zabava
Autor:

Foto: Snežana Krstić/RAS Srbija

Govoreći o životnom iskustvu, Mirjana Karanović je istakla da joj je ono donijelo opreznost kada je riječ o vlastitom zdravlju.

– Dok ste mladi, mislite da je vaše tijelo nepobjedivo, ali ono naiđe na izvjesne prepreke – počela je svoju priču za Story 62-godišnja glumica.

– Mi smo ovdje skloni da svoje tegobe ostavljamo po strani i čekamo da same prođu ili sami sebi pravimo dijagnoze, a ljekaru se javljamo kada je već kasno. Srećom, ja sam otišla na vrijeme i otkrila problem sa štitnom žljezdom.

Na pitanje o tome da li su zdravstveni problemi sada iza nje, Karanovićeva odgovara:

– Nadam se da jesu. Sada mi je mnogo stalo do toga kako živim, pušenje sam ostavila još prije 15 godina, ali i počela da zdravije jedem. Dok se nisam tako ponašala, to me je odvelo u probleme.

– Shvatila sam da je veoma važno komunicirati sa nekim o onome što vam se dešava. Čak i kada sam bila emocionalno slomljena, kada mi je otac umro, i nisam znala kako sa time da se suočim, otišla sam kod doktora koji se bavi dušom. Nekada jednostavno ne znate šta da radite i kako da mislite. Poslije smrti oca sam bila pogubljena, samo sam plakala i nisam znala kako da izađem iz toga. Uvijek je dobro da vam neko ko to posmatra sa strane da svoj uvid. Shvatila sam da nisam jedina osoba na svijetu kojoj se to dešava i da postoji način da se suočim sa tim problemom i da to nije tako strašno. Zato ohrabrujem sve ljude da potraže pomoć kada naiđu na probleme – dodala je glumica, zaključujući priču konstatacijom da sada ponekad umije da bude i sama svoj terapeut.

– Da, umijem da osvijestim šta osjećam. Uvijek je pitanje kako se podići nakon pada, a to je takođe vrsta treninga. Postoje emotivni “mišići”, ne samo oni tjelesni, a to znači da učite kako da se suočite sa lošim stvarima u životu. Nekada mi je bilo potrebno mnogo vremena da se oporavim od loših stvari, a danas to lakše savladam. Takođe, umijem da se izvinim ako sam doprinijela da drugima bude loše, što je takođe važno.

(Puls online)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO