Svijet

Progovorio o svojim motivima za JEZIV ZLOČIN: Uhapšen otac koji je ubio svoje troje djece

Uhapšen je otac koji je ubio svoje troje djece u zagrebačkom naselju Mlinovi, te pokušao da sebi oduzme život, potvrđeno je iz zagrebačke Policijske uprave.

Progovorio o svojim motivima za JEZIV ZLOČIN: Uhapšen otac koji je ubio svoje troje djece
FOTO: FACEBOOK, INSTAGRAM/RAS KOMBO

Muškarac je juče uz policijsku pratnju prebačen u Kliniku za psihijatriju u Vrapče, a zatim priveden u kriminalističku policiju na ispitivanje.

Harald Kopic je u bolnici progovorio o svojim motivima ubistva djece, te rekao mu je žao što je još živ, piše portal Indeks.

On je rekao da je dugo bez posla, da mu je istekla najamnina za stan, da više nije imao kuda da ode, te je zbog toga odlučio sebi oduzeti život, a prije toga i vlastitoj djeci kako “ne bi bio sam, već kako bi i djeca bila zajedno uz njega kada umre”.

Trostruki ubica je rekao da kad bi imao mogućnost i način ponovo bi pokušao samoubistvo, što je ranije pokušao kada je popio više od 100 tableta nakon ubistva djece.

Pročitajte još

Obdukcija na tijelima ubijene djece je gotova, ali se rade dodatni toksikološki pregledi kako bi se utvrdilo kako su ubijena, trovanjem tabletama ili gušenjem.

Nezapamćenu tragediju koja je potresla Hrvatsku, komentarisao je i psihijatar Herman Vukšić koji je rekao da ovaj slučaj institucije nisu mogle spriječiti.

– Ovaj akt se može gledati kao, što mi zovemo, prošireno samoubistvo. Čovjek diže ruku na sebe i najbližu okolinu, u ovom slučaju na svoju djecu. Njih smatra dijelom svog psihološkog i organskog sastava te ubija i njih – objasnio je on.

Trostruko ubistvo djece dogodilo se u noći između petka i subote, 24. i 25. septembra, u zagrebačkom naselju Mlinovi.

Blizance od sedam i dječaka od četiri godine ubio je njihov otac, pedesetšestogodišnji državljanin Austrije Harald Kopic, koji je potom pokušao da i sebi oduzme život.

Prihvati notifikacije